Sovata, Mureș
Finalist în categoria
Stațiuni balneo-climaterice
Despre
Sovata, Mureș
Sovata, sursă de vindecare, refacere şi stare de bine! Sovata, sănătate prin apă şi resurse naturale! Sovata este o stațiune balneo-climaterică cu funcționare permanentă fiind renumită pentru lacurile sale cu ape tămăduitoare. Ea este situată în Depresiunea Praid-Sovata, pe Râul Târnava Mică, în județul Mureș, la o distanță de 60 km de orașul Târgu Mureș.
Descoperă
Figura marcantă în staţiune, Lacul ursu, este o adevărată sursă de sănătate, iar fenomenul de heliotermie și data precisă de formare i-au adus lacului două recorduri mondiale.
Sovata este o staţiune cu o bogăţie de resurse naturale şi geografice care o clasează în topul staţiunilor cu cel mare mare potenţial turistic pe segment de welness şi spa. Ea deţine servicii cu o atenţie deosebită la detalii, ambianţă caldă, produse şi servicii de calitate, astfel fiecare turist va avea experienţe memorabile, beneficii multiple pentru stare de bine şi sănătate.
Sovata este renumită pentru tratarea unei game variate de afecţiuni, de la probleme de ordin ginecologic, ale sistemului locomotor, respirator, nervos, dermatologic, digestiv toate acestea au terapii specializate şi soluţii eficiente spre vindecare. Vindecarea, refacerea şi starea de bine începe cu nămolul extras şi cu apa sărată. Efectele tratamentului cu nămolul sapropelic: scade inflamaţia, durerea, detoxifiază, relaxează musculatura, stimulează imunitate -toate sunt atuuri de neegalat.
Turismul practicat este unul profilactic, curativ şi reparator.
Sursă de sănătate
Viziunea de dezvoltare a staţiunii Sovata se axează pe trei piloni importanţi:
- dezvoltarea staţiunii ca destinaţie turistică
- promovarea ei pe diferite platforme, târguri
- stimularea investiţilor în această zonă.
Infrastructura în turism vizează creşterea calităţii serviciilor turistice printr-o paletă şi mai largă de produse, acest aspect a dus la creşterea calităţii atractivităţii staţiunii. Imaginea staţiunii de-a lungul anilor a fost într-o continuă schimbare. Atât investori români cât şi investitori străini au luat urma potenţialului zonei, dezvoltarea zonei a fost pe un trend ascendent datorită investiţiilor făcute, astfel s-au construit noi hoteluri, vile, pensiuni, baze de tratament, restaurante, numeroase clădiri au fost conservate şi/sau restaurate. Potenţialul balnear şi terapeutic al staţiunii este ceea ce face posibilă dezvoltarea ei şi este şi un factor decisiv a capacităţii de cazare a staţiunii care este într-o continuă creştere.
O posibilitate reală există pentru dezvoltarea turismului montan, a sporturilor de iarnă, datorită partiei existente la 8 km de centrul stațiunii. Datorită modernizării aduse staţiunii, Sovata este locul ideal în care turiştii vin nu doar pentru tratament, ci şi pentru facilitătile oferite de petrecere a timpului liber.
Turismul social a reprezentat un proiect pentru dezvoltarea statiunii. Pe lângă serviciile de cazare, wellness, băi, plimbări un punct forte în alegerea stațiunii pentru concediu îl reprezintă activitățile de divertisment existente la Sovata.
Pornind de la premisa că rolul produsului turistic este de a corespunde nevoilor multiple ale turiștilor, la Sovata a luat naștere un proiect care vizează diversitatea oportunităților de petrecere a timpului liber, având ca rezultat creșterea duratei medii de ședere în stațiune a turiștilor. Spatiul amenajat este unul de agreement multifuncțional și se află în mijlocul stațiunii . În fiecare vară și nu numai aici se desfășoară evenimente culturale de divertisment, fiind puse la dispoziția publicului și diferite facilități de recreere în aer liber.
Proiectul Drumul Sării și-a propus dezvoltarea zonei protejate de 70 hectare din mijlocul stațiunii, pentru a lărgi suprafețele de destindere, și a pune în evidență munții de sare, lacurile sărate și arboretele de pe sărături. Prin acest proiect s-au creat facilități pentru parcurgerea și vizitarea zonelor protejate, și în același timp s-a dirijat accesul turiștilor pe trasee bine definite, controlate.
Orice ființă umană vibrează în prezența florilor, pentru că ne încarcă sufletul cu frumusețe și iubire, ne inspiră și ne farmecă prin diversitatea și gingășia formelor, culorilor și parfumurilor acestora. Florile au devenit mesagerul sentimentelor noastre, dăruirea sau primirea florilor fiind un gest cu o încărcătură bogată în emoții și semnificații, care transmite puritate, iubire, prietenie, recunostință, afecțiune, speranță. Este o adevărată plăcere pentru turiștii aflați în stațiune să se plimbe în parcurile din stațiune și nu numai. Multitudinea de culori îmbunătățește starea de spirit și reduce stresul.
Te invităm să descoperi staţiunea miracolelor Sovata, o destinaţie balneoclimatică renumită, care oferă posibilități excelente pentru odihnă, relaxare și tratamente.
De ce să vii la Sovata?
Apa este personajul principal în povestea noastră! De ce spunem asta? Deoarece prin simpla îmbăiere în apele sărate existente din staţiune îşi vei îmbunătăţi sănătatea. Lacul ursu, sanctuarul nostru, oaza noastra de fericire, iși deschide porțile în ultima săptămână din luna iunie până la mijlocul lunii septembrie. Își garantăm ca cele mai minunate amintiri le vei crea în acest cadru freeric! Poti realiza o gamă largă de tratamente, poţi să îţi petreci o vacanţă minunată, relaxantă, departe de agitaţie! Hai să te vindeci, să te relaxezi și să iți întărești imunitatea! Peisajele pe care le poţi vedea in padurile noastre sunt de basm, te poartă într-o lume magică! Este un ţinut plin de cultură, tradiţii, istorie, cu oameni primitori! Mâncarea iese bună dacă pui suflet!Aceasta este premisa locului!
Lăsați-vă purtați într-o călătorie culinară neașteptată, plină de arome și texturi care vă vor încânta papilele gustative! La Sovata şi cel mai pretenţios turist va avea parte de o experienţă unică ţi memorabilă! Sovata te aşteaptă în fiecare anotimp, la fel de primitoare şi de cochetă. Vino și savurează magia fiecărui anotimp într-un cadru de basm. Nu vei regreta!
Sovata se potriveşte oricui!