Alma Health & Spa Retreat

Alma Health & Spa Retreat

Alma Health & Spa Retreat este cel mai nou și modern complex balnear și de vacanță deschis în Stațiunea Lacu Sărat, Brăila.

Întins pe aproape 3 hectare (28.300 de metri pătrați) și înconjurat de parc si pădure, Alma Health & Spa Retreat este o adevărată destinație de relaxare și sănătate pentru familii, pentru sportivi de performanță și pentru companiile care vor să își răsplătească echipele cu beneficii wellness & spa.

Proprietatea de 4 stele cuprinde un hotel cu 185 de camere și apartamente, un centru balnear ultramodern, ce folosește nămolul sapropelic și apa hipersalină pompate direct din Lacul Sărat, centru wellness & spa, plajă privată cu 1000 de șezlonguri, aquapark și piscine exterioare cu apă sărată și dulce, 6 restaurante și un centru de evenimente cu o capacitate de 1000 de persoane, inclusiv o sală de bal și spectacole dotată cu echipamente audio-video de ultimă generație, cu o capacitate de 400 de persoane.
Clădirile complexului sunt construite după principiile clădirilor inteligente, iar confortul în spațiile publice și în camere este controlat digital. Pentru o experiență excelență a somnului, saltelele, pernele și lenjeria de pat sunt de cea mai bună calitate.

Pentru a integra armonios natura în spațiile hotelului, dar și pentru a spori relaxarea oaspeților, în spațiile Alma Health & Spa Retreat se folosesc doar plante proaspete, inclusiv mușchi stabilizați, ce dau o stare de liniște și relaxare oaspeților.

Elementul cheie al Alma Health & Spa Retreat este reprezentat de Alma Health Center dispus pe o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu 60 de cabinete individuale pentru terapii balneare și electroterapii, piscină interioară cu apă sărată captată din Lacul Sărat și sala de kinetoterapie.

Partea de tratament este completată de zona wellness & spa. Alma Wellness & Spa include o piscină interioară cu apă dulce și Jacuzzi, saune uscate și umede - în zona de hotel, unde au acces doar oaspeții cazați, dar și zona de spa, unde au acces și oaspeții fără cazare, alcătuită din Jacuzzi cu vedere către lac, camera salină cu sare de Himalaya, Hammam, dua Vichy, pat Dary floating, camere de terapii și masaj. Alma Wellness & Spa folosește, în premieră în România, cosmeticele VOYA, un brand recunoscut internațional pentru produsele sale cosmetice organice, pe bază de alge marine recoltate manual.

Destinația pentru turismul de wellness este completată de o destinație de vacanță. Zona exterioară a resortului include plajă privată și nisip, Aquapark și piscină pentru copii, piscine cu apă dulce și apă sărată, bistro, beach bar și pool bar. Aceste facilități, împreună cu numărul mare de zile însorite din an (circa 2200 de zile) ce rivalizează cu Litoralul, fac din Alma Health & Spa Retreat o alternativă premium de vacanță sau de weekend.
Alma Health & Spa Retreat își propune să redea sănătatea oamenilor și să revigoreze turismul în stațiunea Lacu Sărat, readucându-i faima de altădată.

Înființată de statul roman în 1879, stațiunea Lacu Sărat a uimit comunitatea științifică europeană a vremii cu proprietățile terapeutice ale nămolului sapropelic și a devenit, în scurt timp, o stațiune ce rivaliza cu cele mai renumite stațiuni balneare europene. Stațiunea are și o importanță culturală, scriitori români faimoși precum Panait Istrati și Alexandru Vlahuță, făcând referiri speciale în scrierile lor despre această adevărată comoara ascunsă a Bărăganului.

Stay healthy, stay young - Prelungește-ți tinerețea și sănătatea, este sloganul Alma Health & Spa Retreat, iar logo-ul este o inima aurie ce are integrate elemente de floră și faună specifice locului. Alma înseamnă suflet, benefic și hrănitor. Și, așa cum nămolul, aurul negru al sănătății, se regenerează continuu de peste o mie de ani în Lacul Sărat, tot așa sperăm să redăm continuu sănătatea oamenilor și să îi ajutăm să își prelungească tinerețea și starea de bine.

Deschis la finalul lunii mai 2022, Alma Health & Spa Retreat a reușit să câștige notorietate locală și națională, fiind premiat la Top Hotel Awards 2022 pentru Deschiderea Hotelieră a Anului. La Premiile Turismului Balnear și de Wellness din România, din cadrul congresului organizat de Organizația Patronală a Turismului Balnear din România Alma Health & Spa Retreat a fost desemnată "Cea mai valoroasă investiție în domeniul spa (balnear/wellness) din România". La Gala Romanian Hospitality Awards, Alma Health & Spa Retreat a câștigat locul 3, Votul Publicului la categoria "Cel mai bun hotel (4*sau 5*) cu baza de tratament balnear și de wellness", iar la premiile Termalia, eforturile echipei de a oferi oaspeților o experiență excelență în centrul spa a fost răsplătit cu premiul "Best Health Retreat".

Proiectul a adunat în jurul său profesioniști cu experiență în domeniul ospitalității, balneologiei și spa, pentru a oferi servicii excelente oaspeților. Aceste servicii sunt apreciate public la niveluri peste competiția de 4* din țară pe categoria hotel cu baza de tratament balnear și wellness: Facebook 4.8 rating, Booking.com 9.2 rating, Google 4.6 rating.

Deschiderea Alma Health & Spa Retreat a motivat autoritățile locale să înceapă investească în modernizarea stațiunii Lacu Sărat.

Valoarea învestiției realizate de compania brăileană Eldomir este, dincolo de dimensiunea financiară (20 de milioane Euro), aceea de a contribui la sănătatea oamenilor și de a revigora o stațiune balneară istorică și resursele ei vindecătoare, folosind tehnologie de ultimă generație.

Prin investiția în Alma Health & Spa Retreat vrem să redăm stațiunii Lacu Sărat strălucirea pe care o avea în urmă cu peste 140 de ani, să contribuim la sănătatea oamenilor și la prosperitatea comunității locale, având grijă, în același timp, de mediul înconjurător și resursele naturale ale stațiunii.

Social Media