Casa Terra

Casa Terra

Restaurantul este situat în Făgăraș, Țara Făgărașului, judetul Brasov, la egală distanță între Brașov și Sibiu, un oraș aflat la poalele Munților Făgăraș, Oltul fiind martorul transformarilor de-a lungul istoriei.

Conceptul și întreaga abordare este inspirată de zona si de bogatia resurselor naturale, incercand sa impletim elementele bucatariei vechi/tarditionale romanesti din zona cu actualitatea zilelor noastre, dar fara a risipi spiritul retetelor originale si nici al nevoilor din prezent.

Slow Food este principiul dupa care ne ghidam.

Importanța gastronomiei

Unul dintre cele mai expuse domenii ale turismului este gastronomia. Gastronomia, pentru o zona/țară, poate fi motiv de mândrie locală și națională, iar un restaurant reprezentativ este un factor important în cultura gastronomică a unei zone și poate contribui la diversitatea gastronomica națională.

Am înțeles cât de importantă și responsabilă este comunicarea despre hrană, acțiunile de educație din comunitate și desigur propunerile de masă.

Este bine să stiți că suntem onorați să împărtașim cu voi conexiunea noastră cu ingredientele și bucătăria locală, plină de gusturi specifice zonei. Propunem continuu oaspeților un fusion între vechi și nou care să ofere o călătorie de calitate, cu gustul și parfumul locului, plină de bucurie.

Istoria – sursă de inspirație

Schimbul de elemente culturale si gastronomice ale etniilor (sași, maghiari, evrei și armeni) ce au convietuit (si inca o fac) in orasul nostru si in zona noastra, sunt cele care ne-au inspirat sa cercetam trecutul, sa valorificam prezentul si sa lasam viitorului o poveste ce poate fi transmisa generatiilor urmatoare. Existența cetății medievale, Cetatea Făgărașului, întărește prezența unei bucătării de la simplă la sofisticată, încă din anul 1630, prin manuscrisele și povestirile din Vechiul Palat Prânzitor și Pivnița de Vinuri.

Restaurantul este „o sufragerie” în care lista noastră de bucate este o permanentă invitație la masă ce oferă un continuu prilej de bucurie a gustului și stare de bine. Intelegem mai mult ca oricând, că sensul în gastronomia modernă sunt ingredientele, rețetele locale și poveștile care generează un dialog emoționant între oaspeți și noi, cei care am ales sa impartim cu ei din personalitatea gastronomica a Tarii Fagarasului.
Gusturi, arome și povești din Țara Făgărașului

Social Media