Conacul lui Maldar

Conacul lui Maldar

Traieste rasfatul

Farmecul boieresc al Olteniei de altadata

Domeniul, asezat linga Horezu, la poalele Magurei Slatioara din Maldaresti, deschide oaspetilor sai portile unei cule autentice, in care fiecare detaliu te imbie sa retraiesti povestea vechilor boieri ai Olteniei.

E timpul sa te cufunzi în rasfat boieresc…

Camere de Poveste

Camerele conacului sunt încaperi “de poveste” ce poarta numele unor personaje din vechime. Fiecare camera e un ansamblu rafinat, în care mobilierul istoric autentic, grinzile vechi si covoarele traditionale sunt armonios îmbinate cu cele mai moderne detalii de confort.

Lasa-te în voia rasfatului si vei descoperi ca boieria tine de o dispozitie a sufletului, si nu de rang. Sa iei ce-i mai bun de la viata si sa faci din fiecare moment un deliciu.

Povestea se tese din detalii…

AI UN RAGAZ DE NOBLETE

În conac e cultivat cu precadere stilul brîncovenesc, dar exista si camere decorate cu mobilier Biedermayer, Alt Deutsch, sau chiar in eclecticul stil Empire. Fiecare element de décor a fost atent ales pentru a reconstitui atmofera in care traiau boierii nostri din secolul 18. Astfel, sederea ta la conac e o adevarata calatorie în timp, în lumea farmecului boieresc de altadata.

Aici vezi totul mai limpede…

PRIVESTE VIATA DIN CERDAC

De-aici, din cerdac, priveau viata si boierii olteni de altadata.
Erau vesti bune cînd nu se vedea nimic în departare – niciun nor de praf ridicat de goana vreunui pîlc turcesc. Boierul putea astfel sa se întoarca la ale lui, sa-si duca alene amiaza la împlinire tragand din ciubuc, cu o dulceata cu apa rece, ori un sfant somnic.

Rasfatul. Si farmecul sau irezistibil…

AICI E CUIBUL TAU DE TIHNA

Fiecare din cele 18 camere ale conacului îsi are povestea sa, încrustata în detalii sarmante: mobilier istoric autentic, scoarte si covoare traditionale, lazi de zestre si panzeturi scrobite.
O poveste reconfortanta, în care te poti cufunda ca sa uiti de orice zgomot si iures al lumii de azi. Pentru ca uneori, viata merita traita asa cum o traiau boierii nostri de-altadata. Între perne moi, în lentoare si momente dichisite. În rasfat.


Descopera Savoarea Olteniei Autentice

In jurul legendelor, taifasul se-ntinde si-ti aprinde pofta de mancare…

ARMONIA GUSTURILOR TIHNITE

La conac, momentul mesei e organizat “ca odinioara”, langa semineu, cu tacamuri si sfesnice elegante, lumina suava si muzica cu staif.

Meniurile noastre sunt inspirate de ospetele boieresti – adevarate mese-foileton, in straturi si etape: de la delicioasele hors d’oeuvres la felul principal, ritualul ceaiului cu prajituri de casa, dar si “tratatia cu cafea” , asa cum era facuta demult de vel-cafegiul boieresc.