Țara Hategului

Destinatia Ecoturistica Tara Hategului - Retezat

Despre Țara Hațegului - Retezat

O călătorie în Țara Hațegului – Retezat este o călătorie în timp. Veți descoperi lumi dispărute acum 70 de milioane de ani, veți sta față în față cu dinozauri în mărime naturală, veți explora vulcani și urme ale unei mări dispărute. Venind în vremuri mai recente, veți vedea peisaje montane, lacuri și plante carnivore, toate rămase din era glaciară, de acum 10.000 de ani, iar apoi vă veți bucura de urmele din antichitate lăsate de romani, la Sarmizegetusa Ulpia Traiana, precum și primele lăcașuri ale creștinismului – Biserica Densuș. Și dacă tot sunteți în zonă, nu ratați faimoșii virșli de Sălaș! Iar ca experiența să fie completă, vă recomandăm și un deț de vinars făcut din prune de Răchitova!

Cu grijă față de natură și oameni

Pământul pe care pășiți este unul extrem de important!

Țara Hațegului - Retezat cuprinde valori extraordinare ale naturii sau create de om, atât de speciale încât au fost recunoscute de UNESCO drept Rezervație Omul și Biosfera (1979) și Geoparc Internațional UNESCO (2015). Din 2016, Țara Hațegului – Retezat a primit și o recunoaștere națională, fiind cea de-a treia destinație de ecoturism din România certificată de către Ministerul Turismului.

Țara Hațegului – Retezat este singura zonă din România unde se suprapun teritoriile a trei arii protejate mari: Parcul Național Retezat, Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Parcul Natural Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

Social Media