Valea Verde Retreat

Valea Verde Retreat

La Valea Verde, am deschis ușile unei experimentări autentice a Transilvaniei: activă, imersivă și responsabilă. Casele saxone restaurate în care trăiesc temporar oaspeţii noștri sunt răsfirate prin tot satul, produsele proaspete folosite în bucătărie cresc în gospodăriile locale, fiecare plimbare este o oportunitate de a vorbi cu un sătean, de a cumpăra un produs făcut în casă, de a afla mai multe despre viaţa sătenilor.

Astfel, comunitatea locală, ecologia zonei, arhitectura, bucătăria, frumuseţea naturală și moștenirea istorică sunt protejate și dezvoltate. Gândit și implementat cu grijă, turismul eco aduce sustenabilitate – și, sperăm noi, destinaţii precum Cund vor rămâne intacte și protejate, pentru ca atât noi, cât și generaţiile viitoare să se poată bucura de ele.

La Restaurantul Valea Verde ne-am propus să creăm un mediu de luat masa relaxat, dar confortabil și rafinat în micul nostrum han rural. Amplasat într-un vechi hambar transformat, oaspeții vor fi fermecați de atmosfera caldă și primitoare a restaurantului nostru.

Gazda și bucătarul nostru Jonas Schäfer îi răsfață pe oaspeții Valea Verde în sălbăticia Transilvaniei cu o abordare modernă a bucătăriei rurale, folosind doar cele mai proaspete ingrediente locale. Cu experiența sa în bucătăria franceză și mediteraneană, el combină, în stilul său unic, ingrediente locale adesea uitate. Se concentrează pe mâncăruri foarte aromate, pe care îi place să le asocieze cu vinuri românești.
Munca lui Jonas Schäfer a adus Valea Verde în atenţia criticilor culinari internaționali din Austria, Germania, Marea Britanie și Scandinavia, care recomandă Valea Verde ca destinație internațională remarcabilă pentru iubitorii de food & wine!

Valea Verde este membru al Asociației Slow Food, dedicându-ne preparatelor gatite lent, din ingredient de provenienţă locală, străduindu-ne să păstrăm bucătăria tradițională și regională și încurajând agricultura de plante, semințe și animale caracteristice ecosistemului local.

La Valea Verde punem accent pe cultivarea a cât mai multe dintre ingrediente. Avem mai multe parcele împrăștiate în toată valea unde cultivăm, cu ajutorul fermierilor locali, legume din semințe bio locale și internaționale. Avem o mare varietate de produse – în afară de soiurile tradiționale locale de roșii, vinete, morcovi, ardei, dovlecei, dovleci, varză etc., am reușit să cultivăm anghinare, coriandru, fenicul, kale, varză de Bruxelles și multe alte legume delicioase.

Concept
La Restaurantul Valea Verde servim un meniu fix zilnic, cu trei, cinci sau șapte feluri. Fiecare meniu este compus din preparate cu rețete vechi, făcute cu produse locale proaspete, inclusiv trufe transilvănene.

Social Media