TOPLIȚA

Câștigătoarele categoriei LOCALITĂȚI TURISTICE: TOPLIȚA | DĂRMĂNEȘTI | BREZOI

TOPLIȚA

Toplița este o zonă binecuvântată de natură, înconjurată de masive muntoase și păduri, care îți oferă cadrul perfect pentru relaxare sau petrecere a timpului. În orașul de la poalele Călimanilor găsești unități de cazare premium, peisaje spectaculoase și obiective turistice cu mare potențial turistic. • Alpine Coaster: cea mai lungă pistă de bob din România. Lungimea totală a pistei este de peste 1900 m, urmând un traseu prin pădure. Sania de bob ajunge până la viteza de 45 km/oră, dar există posibilitatea de frânare, astfel fiecare poate merge în ritmul propriu. Pista se află în cadrul Pensiunii Baciu din Toplița • Cascada Mezotermală Toplița: declarată monument al naturii, arie protejată de interes național și rezervație naturală de tip biologic și peisagistic. • Pârtiile de ski: de dificultate scăzută și medie, ideale pentru începători • Mânăstirea Sf. Ilie: ctitorita de Miron Cristea, primul Patriarh al României • Tarnița Viewpoint: altar cu belvedere asupra Topliței. • Stâncile Coloape – \”Babele Gurghiului\” • Liberty fishing & recreation: pe timp de iarnă servește ca patinoar, iar vara ca loc de pescuit și recreere • Câmpul cu lavandă: îți oferă o atmosferă unică, generată de priveliștea relaxantă și mirosul plăcut al lavandei. • Carpatia SPA, Pensiunea Baciu: un loc cochet, recent inaugurat.

Îți pune la dispoziție o piscină încălzită, jacuzzi, cameră cu sare, saună uscată și saună umedă • Băile Banffy Toplița – Centru Wellness – situat în apropierea Ștrandului Banffy, beneficiază de apă termală, fiind un bioclimat unic, cu o umiditate perfect echilibrată, care induce corpului uman o stare de relaxare și revigorare. dispune de piscină încălzită, jacuzii, saună uscată șsaună umedă. Activități de care te poți bucura în zona noastră: • Drumeții • Aventură cu bicicleta • Echităție – Baza de echitație Pensiunea Baciu Toplița: manej și excursii călare (pentru cei cu experiență) • Excursii organizate în Parcul Natural Călimani și împrejurimi Zona Topliței are o bogăție și un farmec aparte pe care trebuie să îl experimentezi.

Zona Topliței se bucură de de un potențial turistic ridicat prin bogățiile oferite de natură, dar și de investițiile private în infrastructură și patromoniu turistic. În ultimii doi ani au fost dezvoltate și introduse în circuit unități de cazare premium, cunoscute și reprezentative pentru locațiile din România, dezvoltate cu scopul de a oferi valoare sectorului de turism local.

Cea mai importantă investiție în infrastrctura turistică este reprezentată de Alpine Coaster, cea mai lungă pistă de bob din România. A fost inaugurată în August 2021 și se află pe domeniul Pensiunii Baciu, centrul de interes turistic al zonei.

În cadrul pensiunii se află cele trei pârtii de ski din Toplița și Carpathia SPA, finalizat și pus la dispoziția turiștilor tot în 2021, fiind cel mai modern centru wellness din zonă. Pista are o lungime de peste 1900 m, iar sania de bob poate ajunge până la viteza de 45 km/oră. Traseul de coborâre este, în cea mai mare parte, prin pădure, oferind turiștilor super-experiențe.

Astfel, Pista de bob Alpine Coaster se alătură patrimoniului turistic toplițean, alături de restul obiectivelor turistice și investițiilor în infrastructura turistică.

Și în prezent, în zona Topliței, sunt în curs de dezvoltare unități de cazare premium și servicii de agrement, elemente fundamentale pentru satisfacerea nevoilor turiștilor, cu statut de componentă de bază a prestației turistice.

Misiunea noastră este de dezvolta turismul local prin creșterea numarului de turiști care vizitează zona și conectarea acestora cu operatorii afacerilor locale. În acest sens, am desfășurat campanii media, oferind afacerilor din zonă materiale foto și video profesionale, care au fost folosite în dezvoltarea paginilor și conturilor Visit Toplița. Fiind o zonă în creștere, reprezentativă pentru turismul românesc, tot mai mult apreciată, anul trecut ne-am bucurat de vizita echipelor de televiziune și a mai multor travel influenceri, cu care colaborăm în continuare. Unul dintre cele mai importante evenimente organizate în 2021 de către un operator de excursii din zonă, cu sprijinul autorităților locale, a fost Toplița Ecoturistică, avându-i ca invitați speciali pe Charlie Ottley și Cristian Tabără. Aceștia au vizitat Toplița și împrejurimile, au descoperit potențialul turistic și bogăția zonei și ne-au transmis o serie de sfaturi.

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments