TARA FAGARASULUI – DESTINATIA ANULUI 2020 IN ROMANIA

  • Post comments:0 Comments
You are currently viewing TARA FAGARASULUI – DESTINATIA ANULUI 2020 IN ROMANIA

Tara Fagarasului a fost destinatia anului 2020 un Romania. Care va fi destinatia anului 2021?

Anut trecut, odata cu aparitia pandemiei, romanii au inceput sa caute locuri mai putin cunoscute, locuri mai putin umblate, dar care s-au dovedit a fi niste comori nedescoperite. O astfel de regiune este Tara Fagarasului. Sigur, muntii Fagarasului sunt cunoscuti de oricine care a terminat cateva clase primare si batute de orice iubitor de munte, dar la picioarele celor mai inalti munti din Romania se afla un tinut poate prea putin cunoscut, dar un tinut de basm dornic de oaspeti.

Anul trecut, in 2020, Tara Fagarasului a invitat cei mai cititi bloggeri de calatorii din Romania si acestia au fost de acord la unison ca Tara Fagarasului merita sa fie declarata Destinatia Anului 2020 in Romania – un tinut cu frumuseti naturale unde oamenii isi urmeaza traditiile seculare, un taram unde inca se practica agricultura ecologica, iar roadele pamantului se combina cu mestesugul gatirii bucatelor mostenit din mama in fiica.

Tara Fagarasului este un podis inalt, dar foarte plat, strajuit la sud de Muntii Fagarasului si la nord de Dealurile Oltului. Principala atractie turistica o reprezinta Cetatea Fagarasului, cetate in care a fost inchisa doamna Stanca, sotia lui Mihai Viteazu, dar si care a fost resedinta a Dietei Transilvaniei. Cateva sali au fost restaurate asa cum aratau in vremurile de glorie, iar in restul cladirii puteti descoperi istoria plina de eroism, dar si de tragedii ale cetatii care nu a fost cucerita vreodata de vreo armie dusmana.

Manastirea Sambata, ctitorie brancoveneasca la nord de Carpati a devenit un alt obiectiv extrem de vizitat, fiind complet refacuta in stil brancovenesc. In jurul ei, s-a nascut o mini-statiune turistica la poalele Fagarasilor cu numeroase pensiuni, o mini-partie de schi, parc de aventura si din ce in ce mai multe atractii. Vorbind de cazari, poti sa gasesti numeroase pensiuni construite in stil traditional (cum ar fi Casuta de sub Munte), dar si unele de-a dreptul iesite din comun cum ar fi Castelul de Lut (inca este un obiectiv turistic, dar planul este de a se transforma in hotel) sau casutele din copaci de la Porumbacu de Sus.

Tot in Tara Fagarasului, poti sa gasesti urmele seculare ale sasilor – manastirea cisterciana din Carta sau bisericile intarite de la Cincu si Cincsor, dar si comori ale civilizatiei rurale romanesti cum ar fi valtorile de la Lisa, dar si palatele habsburgice Brukenthal din Avrig si Sambata de Jos (ultimul este in restaurare, dar pana va fi gata, vei putea sa admiri celebra crescatorie de cai lipitani fondata in 1874). Sau, pur si simplu, o plimbare cu masina prin satele fagarasene este de neuitat – case construite in stil traditional, case frumos colorate, iar vara, pline de flori.

Tara Fagarasului a fost Destinatia Anului 2020. Cu ajutorul vostru vom defini cine va fi Destinatia Anului 2021 in Romania. Cui va preda Tara Fagarasului stafeta? Sau va pastra acest titlu? Are toate sansele.

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments