TÂRGOVIȘTE

Câștigătoarele categoriei CITY BREAK: IAȘI | BRAȘOV | TÂRGOVIȘTE

TÂRGOVIȘTE

Reședință domnească și capitală între anii 1396 şi 1714, orașul Târgoviște a deținut mai bine de trei secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar și cultural-artistic al Țării Românești, fiind în prezent deținătorul unei oferte turistice însemnate, ceea ce contribuie la materializarea diferitelor forme ale turismului urban. Istoria vechii Cetăți de Scaun, cultura, obiceiurile, folclorul, mulțimea de monumente istorice și de biserici, chiar și cadrul natural reprezintă în sine obiective turistice importante pentru numeroși turiști. Orașul deține un patrimoniu istoric, cultural, arhitectural și turistic inestimabil, format din obiective încarcate de istorie care datează din epoca medievală – Curtea Domnească, Turnul Chindiei, Fortificațiile medievale ale orașului, Iazul Morilor, Șanțul Cetății, Poarta Vânătorilor care oferă turistului bucuria de a călca pe urmele voievozilor: Mircea cel Bătrân, Petru Cercel, Vlad Țepeș, Matei Basarab sau Constantin Brâncoveanu, din clădiri și monumente istorice – muzee, ateliere, case memoriale care adăpostesc colecții deosebit de valoroase și clădiri cu o arhitectură deosebită – Primăria Municipiului Târgoviște, Mitropolia Târgoviște, Centrul Vechi, din posibilități de recreere și divertisment – Complexul Turistic de Natație, cu bazin interior de dimensiuni olimpice, Grădina Zoologică, care datează încă de pe vremea lui Petru Cercel, Teatrul Tony Bulandra cu spectacole pentru toate vârstele.

Orașul este cunoscut și pentru rolul pe care l-a jucat în evenimentele din anul 1989, astfel că mulți turiști, în special, străini vin să viziteze locul unde au fost executați soții Ceaușescu. De ce Târgoviște? Pentru că aici istoria este la orice pas, pentru că aici vei găsi liniștea pe care o cauți după o zi agitată la birou… Frumusețea Târgoviștei este că atunci când ajungi aici îți este ștearsă orice urmă de oboseală. Turismul este o călătorie realizată în scopul recreării, odihnei sau pentru afaceri. Fie că practici turism cultural, turism comercial-expozițional, turism festivalier, turism de afaceri, turism ecumenic sau turism sportiv, Târgoviștea îți oferă diverse oportunități de a petrece timpul liber.

Orașul Târgoviște reprezintă combinația unică de istorie, cultură, arhitectură și modernism, astfel încât este imposibil să-ți placă ceva anume, în detrimentul a altceva. Prin investițiile în infrastructura turistică și de agrement din ultimii ani, Târgoviște a devenit o destinație turistică preferată. Complexul turistic de natație, o investiție destul de importantă și o atracție principală a Muncipiului Târgoviște, cuprinde un bazin olimpic impresionant. De asemenea complexul oferă o gamă largă de servicii turistice de agrement și relaxare, deținând o plajă exterioară cu bazine de înot, și tobogane, terenuri de minifotbal, baschet, tenis, piste pentru role și biciclete. Parcul Dâmbovița Mall cuprinde peste 14.000 mp de spațiu verde prevăzut cu un sistem automat de irigații, un iluminat ambiental modern, piațeta și fântâna arteziană, locul de joacă și de fitness, biblioteca în aer liber, aleile pietonale si pistele pentru biciclete. Acestea reprezintă numai câteva dintre reperele unei investiții publice care completează o zonă în plină dezvoltare. În urma investițiilor realizate în Parcul Mitropoliei, ruinele existente au fost restaurate și puse în valoare, Mitropolia Târgoviște fiind un adevărat reper al vechii cetății de scaun, iar parcul a fost înfrumusețat prin extinderea spațiului verde, reconstruirea fântânilor arteziene și dotarea cu mobilier urban de calitate.

Skatepark – o altă investiție deosebită care reprezintă un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități. Cinema Independența, un simbol al municipiului Târgoviște a fost transformat, în urma unor investiții, dintr-o ruină într-o sala multifuncțională modernă, cu o capacitate de aproximativ 500 de locuri. Lucrările finalizate în Piața Tricolorului și Piața Revoluției completează lista investițiilor în Municipiul Târgoviște, care fac din Târgoviște o destinație turistică ce merită vizitată.

Descoperă Târgoviște!

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments