ÎNSCRIERILE PENTRU COMPETIȚIA DESTINAȚIA ANULUI 2023 SE APROPIE DE FINAL

  • Post comments:0 Comments
You are currently viewing ÎNSCRIERILE PENTRU COMPETIȚIA DESTINAȚIA ANULUI 2023 SE APROPIE DE FINAL

3.500 de nominalizări au fost făcute și 50 de destinații sunt înscrise până acum în competiția Destinația Anului, cel mai important proiect de promovare turistică a României. În mai puțin de două săptămâni, pe 28 februarie, perioada de înscrieri se va încheia.

15 februarie, București: Ajunsă la a treia ediție, Destinația Anului oferă anul acesta nouă premii, pentru tot atâtea categorii; spre comparație, anul trecut competiția a fost structurată pe două categorii. Acum, în competiție se pot înscrie operatori turistici, fie parcuri de distracție și aventură, atracții cultural-educative, resort-uri, pensiuni de tip boutique sau restaurante. În plus, în categoria Localități și Regiuni vor fi oferite patru premii, pentru Orașe care inspiră, Tărâmuri cu istorie și tradiție, Comori naturale și Stațiuni turistice.

Prima TV este partener și în acest an pentru Destinația anului și, în vara lui 2023, destinațiile câștigătoare vor fi prezentate în cadrul a 7 emisiuni dedicate proiectului. Vedetele Prima TV, Livia Graur, Daniel Osmanovici, Irina Gologan, Marina Nițoiu, etc vor face parte din juriul care va vota destinațiile câștigătoare.

In acest an, Destinația Anului oferă șansa unei destinații gastronomice să intre în competiția din acest an și de a deveni membru al Clubului Destinația Anului. Concret, la categoria „Destinații Gastronomice” se pot înscrie în cursă restaurante, crame, puncte gastronomice locale etc, ce devin în sine destinații gratie experiențelor gastronomice sau enologice deosebite.

De la 1 martie începe perioada în care vor fi aleși câștigătorii. Acest proces implică trei piloni: voturile publicului, jurizare și o un mare studiu sociologic, Cercetarea Destinația Anului – cel mai amplu studiu sociologic despre percepții și atitudini legate de turismul intern din ultimii 10 ani. Câștigătorii vor fi premiați în cadrului Galei Destinația Anului, care va avea loc pe 27 aprilie, la Iași, localitate care este deținătoarea marelui premiu al competiției Destinația Anului 2022.

Între beneficiile concrete ale câștigătorilor competiției și nu numai se numără o vizibilitate mai mare și un aport important în construcția brandului de destinație turistică. Câștigătorii celor nouă categorii vor fi vizitați de vloggerii Destinația Anului și vor beneficia gratuit de promovare la PrimaTV.

Destinația Anului folosește cea mai amplă platformă media integrată (TV, digital și social media) pentru a aduce în atenția românilor destinațiile cele mai spectaculoase din România. La ediția desfășurată anul trecut, 20.000 de români au nominalizat peste 150 de destinații preferate din țară și 100.000 de români au votat una din destinațiile finaliste. Competiția a generat peste 20 milioane vizualizări pe paginile proprii, în paginile influencerilor specializați de turism, în sute de materiale de presă și pe bannere ale partenerilor media. Impactul competiției în Social Media a fost de patru ori mai puternic decât în anul precedent.

Cele opt emisiuni PrimaTV dedicate vizitării destinațiilor au avut un share mediu de 1,7%. Toate finalistele ediției 2022 au beneficiat de promovare internațională prin parteneriat cu pagini de limbă germană și prezență în cadrul târgurilor internaționale de turism prin intermediul Catalogului Destinația Anului. Competiția a primit recunoașterea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului și a Alianței Pentru Turism că vehicul major de promovare a excelenței în turismul intern.

Destinația Anului păstrează și în 2023 misiunea de a susține destinațiile României în efortul lor de afirmare ca branduri turistice puternice. Platforma www.destinatiaanului.ro și PrimaTV adresează tuturor românilor un îndemn simplu: „Hai să ne cunoaștem țara!” și îi invită să nominalizeze cele mai frumoase destinații din Romania pe www.destinatiaanului.ro.

Mai multe detalii despre campanie in Regulamentul campaniei, pot fi accesate pe www.destinatiaanului.ro.

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments