MOBILIZARE PUTERNICĂ A COMUNITĂȚILOR LOCALE PENTRU A DEVENI FINALISTE ÎN „DESTINAȚIA ANULUI 2021”

  • Post comments:0 Comments
You are currently viewing MOBILIZARE PUTERNICĂ A COMUNITĂȚILOR LOCALE PENTRU A DEVENI FINALISTE ÎN „DESTINAȚIA ANULUI 2021”

Cele mai faine comunități locale din România se mobilizează pentru a deveni una din cele 6 destinații finaliste în competiția „Destinația Anului 2021”. Comunicate de presă, mobilizări ale grupurilor de facebook, apeluri de la bloggerii de turism, toate sunt puse la bătaie pentru ca destinația preferată să obțină cel mai mare număr de nominalizări pe site-ul www.destinatiaanului.ro până pe 4 Iunie.

Țara Vrancei a ridicat ștacheta printr-un comunicat de presă trimis de Consiliul Județean care invită toți locuitorii județului să-și dea mână cu mână pentru a face din Țara Vrancei Destinația Anului 2021: ”Haideți să vorbim oamenilor despre Țara Vrancei! Să le arătăm viile și munții noștri, rezervațiile
naturale din Lunca Siretului sau Cheile Tișiței, să-i chemăm să bea vinurile care ne-au făcut cunoscuți, să guste cașul dospit în fân sau să poarte măștile de Păunești sau Nereju. Nominalizează Țara Vrancei ca fiind destinația ta preferată în 2021, apoi dă share să afle toată lumea de noi”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Si Ieșenii, locuitori ai unuia dintre cele mai frumoase orașe din țară, s-au mobilizat. Marian Oancia, blogger de turism și manager al platformei www.zigzagprinromania.com scrie pe Facebook: „Destinația anului 2021 este Iași. Mă rog, așa ar trebui sa fie, cu ajutorul tău. Intră și nominalizează orașul Iași și eu te aștept anul acesta la Iași. ”

Tara Făgărașului are ambiții mari și pentru 2021. Astfel, pe rețelele de socializare au apărut mesaje de mobilizare din partea asociației intracomunitare care promovează această destinație: „Dragi iubitori de Țara Făgărașului, avem nevoie de ajutorul vostru! În anul 2020 Țara Făgărașului a fost declarată Destinația Anului. Dacă vă doriți ca și în anul acesta să obțină această distincție sau măcar să ajungă printre destinațiile finaliste, avem nevoie de votul vostru!”

Platforma Discover Dobrogea îndeamnă și ea la mobilizare: „Pentru că Discover Dobrogea promovează minunata regiune dintre Dunăre și Marea Neagră, vă propunem să ajutăm Dobrogea să devină Destinația Anului 2021. Intrați pe link-ul site-ului Destinația Anului și în dreptunghiul violet propuneți o destinație. Poate fi un sat, o comună, un oraș. Haideți să votăm pe acest site până pe 4 iunie și să includem Dobrogea pe harta destinațiilor din țară”

Doar în două zile platforma www.destinatiaanului.ro a adunat mii de nominalizări pentru finaliste. În acest moment, cele mai multe nominalizări sunt pentru Iași, Țara Vrancei, Delta Dunării, Țara Făgărașului, Ținutul Conacelor – Covasna, Brezoi și Parcul Natural Domogled.

Dar topul se poate schimba în orice moment, mai ales ca au rămas 7 zile până la încheierea perioadei de nominalizări. Totul depinde de faima locurilor din România, dar și de capacitatea de mobilizare a oamenilor locului.

Pașii de nominalizare sunt simpli: intri pe www.destinatiaanului.ro, introduci nominalizarea ta împreună cu numele și adresa de email în formular. Destinațiile cu cele mai multe nominalizări devin finaliste.

Fiecare destinație finalistă va fi promovată într-o emisiune TV dedicată, iar la final, din cele 6 finaliste se va desemna Destinația Anului 2021 prin votul publicului și al bloggerilor de turism. În final, câștigător va fi turismul românesc.

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments