PESTE 100 DE MII DE VOTURI EXPRIMATE ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ DE VOTARE PENTRU “DESTINAȚIA ANULUI 2023 ÎN ROMÂNIA”

  • Post comments:0 Comments
You are currently viewing PESTE 100 DE MII DE VOTURI EXPRIMATE ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ DE VOTARE PENTRU “DESTINAȚIA ANULUI 2023 ÎN ROMÂNIA”

București, România – 28 martie 2023 – În prima săptămână de votare pentru competiția “Destinația Anului 2023 în România”, peste 100 de mii de voturi au fost exprimate pentru destinațiile înscrise în concurs. Situația este una extrem de strânsă, cu bătălii intense pentru primele poziții și cu posibilitatea ca oricare dintre destinațiile înscrise să revendice un loc pe podium.

În urma nominalizărilor primite din partea publicului, peste 100 de destinații turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinația Anului. 60 dintre acestea, finalistele, se luptă în nouă categorii.

Cea mai disputată categorie este “Atracții Cultural-Educative”, categorie prezentată de BCR. Competiția este una extrem de strânsă în acest moment, cu o diferență de mai puțin de 100 de voturi între deținătoarele primelor trei locuri din clasament: Palatul Culturii Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Castelul Corvinilor. Celelalte destinații participante în categorie – Castelul Bran sau Muzeul ASTRA, Live Music Summer Camp Brezoi, Muzeul Maramureșului, Cetatea Oradea sau Museum of Romanian Records luptă intens pentru a câștiga sprijinul publicului și pentru a urca în top.

În categoria “Orașe care inspiră”, bătălia pentru locul 1 se dă între finalistele de anul trecut, Iași și Brașov, însă Oradea, Constanța, Timișoara sau Râmnicu Vâlcea câștigă și ele tot mai mult teren.

În categoria “Comori naturale”, prezentată de Asociația de Ecoturism din România, Ținutul Zimbrului, județul Neamț, Țara Dornelor și Țara Hațegului ocupa deocamdată primele trei locuri. Urmează destinații precum Colinele Transilvaniei, Pădurea Craiului, Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Eco Maramureș sau Băile Tuşnad şi Imprejurimile.

În categoria “Tărâmuri cu istorie și tradiție”, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina conduce momentan în clasament, dar bătălia este strânsă cu Tărâmul Sfinților Botoșani și cu Țara Făgărașului.

În categoria “Stațiuni turistice”, bătălia pentru primul loc se dă pentru moment între Călimănești și Mamaia, urmate de Rodna, Polovragi, Ocnele Mari, Vama Buzaului și Săcuieu.

În categoria “Parcuri de distracție și aventură”, Dino Parc Râșnov, Dinosaur World Transylvania și Zaga Zaga se luptă pentru primul loc în categorie, iar Paradis Land Neptun sau Brizo pot prinde un loc pe podium dacă își mobilizează susținătorii.

Competiția este foarte strânsă și la categoria “Resort-uri”, poza momentului arată Green Village Resort, Teleferic Grand Hotel și Dana Resort ocupând primele trei poziții, urmate îndeaproape de Bacolux Koralio și Alma Health & Spa Retreat.

În categoria “Boutique”, prezentată de EpicVisits.com, Conacul Archia, Casa de sub munte se află în fruntea clasamentului dar având un avans fragil față de Conacul lui Maldar, Atra Doftana și Pleiada Boutique Hotel, Hadar Chalet, Akasha Wellness Retreat, Castle Hotel Daniel și Royal Boutique Hotel.

La categoria “Experiențe Gastronomice”, prezentată de Asociația Gastro Local, Casa Terra și Valea Verde Retreat se luptă pentru primul loc, urmate îndeaproape de Punct gastronomic local Bilbor, Gastro Local Mihaela Bulboaca, Maridor, Restaurant Kibuț, Gastro Local Delia Gal și Gastro Local Alina Tonie.

Cu 100,000 de voturi exprimate în primele 7 zile de votare, și încă 10 zile rămase până la încheierea acestei etape, rezultatele momentului pot fi oricând răsturnate, pe măsură ce toți mai mulți români intră și votează pe pe platforma destinatiaanului.ro.

Mobilizarea comunității din jurul unei destinații poate înclina balanța decisiv. Votul publicului va conta pentru una sau doua treimi din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 100 de experți și lideri de opinie, și de o treime obținută prin opinia publică națională reprezentată în premieră prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinația Anului.

Palatul Culturii din Iași va fi scena pe vor fi anunțate destinațiile turistice câștigătoare în fiecare categorie în cadrul Galei Destinația Anului 2023, prin susținerea Primăriei Municipiului Iași ca Gazdă și Partener Principal. Toate cele nouă destinații câștigătoare în categoria lor vor fi prezentate în cadrul emisiunii “Destinația Anului” pe PrimaTV, începând cu Iunie 2023.

Până atunci, fiecare vot contează. Echipa Destinația Anului vă invită să alegeți destinația preferată în fiecare din cele 9 categorii și să vă bucurați de frumusețea României!

Despre Destinația Anului

Prima TV prezintă Destinația anului în vara lui 2023. Astfel, destinațiile câștigătoare vor fi prezentate în cadrul a 10 emisiuni dedicate proiectului. Vedetele Prima TV, Livia Graur, Daniel Osmanovici, Andreea Berecleanu, Irina Gologan, Marina Nițoiu, fac parte din juriul care va vota destinațiile câștigătoare.

Clubul Destinația Anului susține destinațiile turistice din România în efortul lor de afirmare ca branduri puternice în industria turistică. Clubul organizează evenimentul anual Competiția Destinația Anului, care premiază cele mai bune destinații turistice din România în fiecare an. Mai multe informații despre Clubul Destinația Anului și Competiția Destinația Anului pot fi găsite pe site-ul www.destinatiaanului.ro.

Destinația Anului este o competiție prezentată de PrimaTV, organizată în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul Orașelor Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociatiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București, Asociația Gastro Local și Asociația de Ecoturism din România (AER).

Gala Destinația Anului 2023 este susținută de Primăria Municipiului Iași – Gazdă și Partener Principal.

Mulțumim sponsorilor: BCR, Enterprise Rent-a-Car – Partener Mobilitate, EpicVisits.com.

Mulțumim partenerilor media: PrimaTV, Prima News, Profit.ro, News.ro, Adevărul, Click, Ghidul Primăriilor, Radio Itsy Bitsy, Imperatortravel.ro, lipa-lipa.ro, tuktuk.ro, visatorprinlume.ro, extravita.ro, anapedia-travel.ro, auracalatoreste.ro, danagont.ro, instagram.com/aerdevacanta, https://www.youtube.com/@ValizeVesele, https://www.youtube.com/@EveryDayHoliDay, https://www.youtube.com/@MarianAdventures

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments