PESTE 300 DE MII DE VOTURI ÎN “DESTINAȚIA ANULUI 2023”, CEA MAI AMPLĂ ACȚIUNE DE PROMOVARE A TURISMULUI DIN ROMÂNIA

  • Post comments:0 Comments
You are currently viewing PESTE 300 DE MII DE VOTURI ÎN “DESTINAȚIA ANULUI 2023”, CEA MAI AMPLĂ ACȚIUNE DE PROMOVARE A TURISMULUI DIN ROMÂNIA

Rezultatele vor fi anunțate la Palatul Culturii din Iași pe 27 Aprilie în cadrul Galei Destinația Anului

București, România – 10 Aprilie 2023

Votul publicului pentru competiția “Destinația Anului 2023 în România” s-a încheiat cu peste 300 de mii de voturi exprimate în favoarea uneia din destinațiile înscrise în concurs.

Destinația Anului este cea mai importantă competiție de promovare a turismului din România.

În urma nominalizărilor primite din partea publicului, peste 100 de destinații turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinația Anului. Cele 60 de finaliste, selectate dintre acestea, se luptă în nouă categorii:

Atracții Cultural-Educative, categorie prezentată de BCR.
Orașe care inspiră
Comori naturale”, prezentată de Asociația de Ecoturism din România.
Tărâmuri cu istorie și tradiție
Stațiuni turistice
Parcuri de distracție și aventură
Resort-uri
Boutique, prezentată de EpicVisits.com
Experiențe Gastronomice, prezentată de Asociația Gastro Local

Destinația Anului setează standarde extrem de ridicate în scorarea destinațiilor participante. Votul publicului este balansat cu cel al juriului condus de Felix Tătaru, președintele Institutului Orașelor Vizionare și format din peste 100 de experți în turism, edili, lideri de opinie, influenceri, jurnaliști și membri ai asociațiilor cele mai relevante din turism. În plus la nota finală vor contribui semnificativ rezultatele Cercetării Destinații Vizionare, cel mai important studiu de percepții și atitudini pentru turismul intern, cu un eșantion statistic reprezentativ de 3000 de respondenți.

Felix Tataru, președintele Juriului, a declarat: “Într-o lume gri, pe pilot automat, cu provocări de tot felul, nevoia de frumos și autentic este acută. Avem în viața noastră, la o aruncătură de băț atâta frumusețe și autenticitate încât doar trebuie să spunem DA. Destinația Anului este despre tot ce are mai frumos țara noastră prin natură, localități, ținuturi și experiențe diverse precum gastronomia, aventura, sportul, tradițiile, cultura, spiritualitatea. Să fii unul dintre cei 100 membri ai juriului sau unul cei care au votat o destinație preferată este un privilegiu de a promova bucuria de a trăi frumos.”

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a adăugat: “Sunt mândru să găzduiesc Gala Destinația Anului și să fac parte din această competiție importantă pentru promovarea turismului românesc. Iașul are multe de oferit turiștilor, iar prin organizarea acestei gale ne dorim să atragem atenția asupra acestor comori turistice.”

Palatul Culturii din Iași va fi scena pe vor fi anunțate destinațiile turistice câștigătoare în fiecare categorie în cadrul Galei Destinația Anului 2023, prin susținerea Primăriei Municipiului Iași ca Gazdă și Partener Principal. Toate cele nouă destinații câștigătoare în categoria lor vor fi prezentate în cadrul emisiunii “Destinația Anului” pe PrimaTV, începând cu Iunie 2023.

Echipa Destinația Anului vă invită să explorați toate destinațiile finaliste pe www.destinațiaanului.ro și să vă bucurați de frumusețea României!

Despre Destinația Anului

Prima TV prezintă Destinația anului în vara lui 2023. Astfel, destinațiile câștigătoare vor fi prezentate în cadrul a 10 emisiuni dedicate proiectului. Vedetele Prima TV, Livia Graur, Daniel Osmanovici, Andreea Berecleanu, Irina Gologan, Marina Nițoiu, fac parte din juriul care va vota destinațiile câștigătoare.

Clubul Destinația Anului susține destinațiile turistice din România în efortul lor de afirmare ca branduri puternice în industria turistică. Clubul organizează evenimentul anual Competiția Destinația Anului, care premiază cele mai bune destinații turistice din România în fiecare an. Mai multe informații despre Clubul Destinația Anului și Competiția Destinația Anului pot fi găsite pe site-ul www.destinatiaanului.ro.

Destinația Anului este o competiție prezentată de PrimaTV, organizată în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul Orașelor Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociatiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București, Asociația Gastro Local și Asociația de Ecoturism din România (AER).

Gala Destinația Anului 2023 este susținută de Primăria Municipiului Iași – Gazdă și Partener Principal.

Mulțumim sponsorilor: BCR, Enterprise Rent-a-Car – Partener Mobilitate, EpicVisits.com.

Mulțumim partenerilor media: PrimaTV, Prima News, Profit.ro, News.ro, Adevărul, Click, Ghidul Primăriilor, Radio Itsy Bitsy, Imperatortravel.ro, lipa-lipa.ro, tuktuk.ro, visatorprinlume.ro, extravita.ro, anapedia-travel.ro, auracalatoreste.ro, danagont.ro, instagram.com/aerdevacanta, https://www.youtube.com/@ValizeVesele, https://www.youtube.com/@EveryDayHoliDay, https://www.youtube.com/@MarianAdventures

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments