COMPETIȚIE FĂRĂ PRECEDENT ÎNTRE REGIUNILE TURISTICE DIN ROMÂNIA

You are currently viewing COMPETIȚIE FĂRĂ PRECEDENT ÎNTRE REGIUNILE TURISTICE DIN ROMÂNIA

Peste zece mii de nominalizări în competiția „Destinația anului”

Inițiativa „Destinația Anului 2021 în România”, un proiect care și-a propus să promoveze turismul intern prin popularizarea destinațiilor frumoase de la noi, a stârnit o puternică competiție între regiunile turistice românești.

Miza este de a-și asigura nominalizarea între cele 6 finaliste ale competiției, care vor beneficia de promovare gratuită pe Prima TV, una din cele mai importante televiziuni din România.

Astfel că de la Cheile Dunării care mărginesc Banatul de Munte și până în Iași, Vrancea sau Delta Dunării, susținători entuziaști ai unor destinații superbe s-au întrecut în mesaje de mobilizare în social media. De la personalități la oameni simpli, de la Est la Vest și de la Nord la Sud, comunitățile locale s-au mobilizat pentru a fi cât mai sus în top.

Banatul de Munte este promovat chiar de către Primăria Reșița: „Fabulosul ținut unde natura a fost atât de darnică cu pământenii poate să devină Destinația Anului 2021, în campania demarată de o televiziune și zece din cele mai importante bloguri de turism din România. Banatul Montan e locul care ar trebui descoperit și redescoperit de români datorită unui buchet extraordinar de destinații care sunt adevărate minuni ale naturii.” declara Ioan Popa, edilul Municipiului.

Țara Vrancei a ridicat ștacheta printr-un comunicat de presă trimis de Consiliul Județean Vrancea care invita toți locuitorii județului să-și dea mână cu mână pentru a face din Țara Vrancei Destinația
Anului 2021: ”Haideți să vorbim oamenilor despre Țara Vrancei! Să le arătăm viile și munții noștri, rezervațiile naturale din Lunca Siretului sau Cheile Tișiței, să-i chemăm să bea vinurile care ne-au făcut cunoscuți, să guste cașul dospit în fân sau să poarte măștile de Păuneșți sau Nereju. Nominalizează Țara Vrancei ca fiind destinația ta preferată în 2021, apoi dă share să afle toată lumea de noi”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Delta Dunării are susținerea cunoscutului antreprenor Dragoș Anastasiu: „Hai să alegem cea mai frumoasă destinație din România! Vă invit și pe voi să votați satul „Sfântu Gheorghe – Delta Dunării” și „Cund – Transilvania” până pe 4 iunie, ca să le poziționăm în topul celor mai frumoase destinații din 2021″, scrie el pe pagina de Facebook. În aceeași parte a țării, brăilenii au fost mobilizați de Mihaela Camelia Roșu, cunoscut ghid turistic: “Dacă Brăila va fi între cele șase destinații alese la final, atunci va beneficia de o amplă campanie de promovare în media și la TV, se vor deplasa aici echipe de filmare, se va scrie mult despre oraș, creștem pe segmentul turistic. Eu cred în vocația Brăilei! Hai cu nominalizarea! Intră pe site-ul www.destinatiaanului.ro și votează Brăila!”, a scris aceasta pe contul ei de Facebook.

Municipiul Iași se bucură de o campanie de promovare inedită și aparent eficientă conform rezultatelor până în prezent. Mihai Bulai, președinte al Destination Iași, face un apel cu aer conspirativ pe Facebook: „MAARE MARE RUGĂMINTE. O firmă din Cluj și una din Brașov propun Concursul „Destinația Anului 2021”, cu tam tam serios și televiziune etc. Exemplele lor, fotografiile propuse sunt doar din regiunea lor, practic ți se spune și ce să propui sau să votezi. Totul de o „imparțialitate” pe care o cunoaștem deja în turismul românesc. Haideți să propunem cu toții „IAȘI” pe acel site, ca să fim în primele 6 destinații nominalizate la competiția finală”. În același timp Marian Oancia, blogger de turism și manager al platformei www.zigzagprinromania.com scrie pe Facebook: „Destinația anului 2021 este Iași. Mă rog, așa ar trebui să fie, cu ajutorul tău.”

Conform datelor din 2 Iunie furnizate de organizatori, între primele 10 destinații care au în acest moment cele mai multe nominalizări se află în ordine alfabetică: Alba Iulia, Banatul de Munte, Municipiul Brăila, Ținutul Conacelor – Covasna, Delta Dunării, Țara Făgărașului, Municipiul Iași, Țara Maramureșului, Oradea și Țara Vrancei.

Mai sunt două zile de nominalizări, iar topul se poate schimba în orice moment, astfel că destinațiile finaliste vor fi cunoscute după 5 Iunie. Până atunci mai este timp să nominalizezi destinația ta preferată: intri pe www.destinatiaanului.ro, introduci nominalizarea ta împreună cu numele și adresa de email în căsuțele din formular. Destinațiile nominalizate de cei mai mulți oameni vor deveni finaliste.

Va urma apoi cea de-a doua etapă, cea a votului. Publicul va vota Destinația anului 2021 în România împreună cu un juriu format din bloggeri și profesioniști în turism. În cadrul celui mai ambițios proiect de promovare a turismului din România, Prima TV va realiza, săptămânal, o emisiune în cadrul căreia vor fi prezentate aceste zone de poveste. Rând pe rând, toate cele 6 destinații candidate la titlu vor fi expuse în cadrul proiectului. Apoi, în platforma destinată votului, https://destinatiaanului.ro/, vor fi cumulate toate voturile și se va decide care destinație se va
bucura de faima titlului de Destinația anului 2021 în România.

Mai multe detalii despre campanie, pot fi accesate pe https://destinatiaanului.ro

Proiect răcorit de Ursus Cooler și susținut de Cotnari și EpicVisits.com.

ROMÂNIE DRAGĂ, HAI SĂ ALEGEM CEA MAI FRUMOASĂ DESTINAȚIE DIN ȚARĂ!

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments