ORADEA

Destinațiile anului 2021: ORADEA | BANATUL MONTAN | BRĂILA |
IAȘI | DELTA DUNĂRII | ȚARA MARAMUREȘULUI

ORADEA

Pe măsură ce descoperi orașul, vei observa cum acesta prinde culoare, te surprinde și te acaparează. 89 de obiective în stil #ArtNouveau domnesc în armonie aici, alături de clădiri în stil seccession, baroc, bastionar stelar-medieval. Însă Oradea este mult mai mult decât #ArtNouveau. Este un oraș înfloritor, un oraș al relaxării și al sănătății, un paradis al apelor termale pe care îl formează alături de Băile Felix și Băile 1 Mai. Toate acestea fac din Oradea un #SlowLivingCity în care trăiești cu drag și în care îți vei dori
cu siguranță să revii!

Ți s-a întâmplat vreodată să vizitezi un oraș și să-ți dorești imediat să trăiești acolo? Auzim acest lucru tot mai des de la cei care ajung în Oradea și încep să simtă energia orașului, după doar un sejur de o zi sau două. Unii sunt atrași de istoria vie de peste 900 de ani, alții de clima blândă sau de armonia și înțelegerea în care trăiesc aici cele 15 etnii și 16 confesiuni religioase, toate cu respect pentru cultură și tradiții.

Oradea, capitala Art Nouveau a României, este pur și simplu o bijuterie arhitecturală. Vei remarca asta observând clădirile impozante, devenite simboluri ale orașului, dar și în multe detalii ce păstrează urmele istoriei, cu tot farmecul ei. Arhitectura #ArtNouveau a dus la includerea Oradei în topuri prestigioase, iar veselia specifică locuitorilor orașului, contribuie zi de zi la sentimentul de #LifeNouveau.

Oradea te așteaptă să o iei la pas și să-i descoperi bijuteriile arhitecturale: 89 de clădiri și monumente Art Nouveau, 26 de obiective clasate ca monumente istorice, 25 de obiective propuse cu valoare pentru clasare ca monumentele istorice și 38 de obiective cu valoare arhitecturală incontestabilă. Explorând Oradea la pas, te vei bucura de farmecul orașului și de o experiență „altfel”, în ritmul natural al pașilor tăi. Dacă distanțele ți se par prea mari, bicicleta sau trotineta îți pot fi de mare ajutor. Pistele speciale pentru biciclete însoţesc atât Crișul Repede, cât și pârâul Peța, în aproape toată lungimea cursului lor din oraș, iar cei peste 1,5 milioane de mp de spațiu verde sunt o adevărată cură de oxigen. Te poți bucura de toate acestea fără grijă – Oradea este un oraș cu adevărat prietenos pentru iubitorii mersului pe bicicletă!

Fiecare traseu în care pornești are ceva aparte, care să-ți capteze privirea. Fie că îți dorești să redescoperi istoria îndepărtată, să te bucuri de un moment de reconectare în mijlocul naturii sau de o seară specială în oraș, Oradea și județul Bihor au mereu ceva care să te atragă, indiferent de anotimp.

Chiar și atunci când ești doar în trecere, Oradea reușește să te acomodeze foarte repede, te ajută să o descoperi, să o simți și să o savurezi. Oradea este un #SlowLivingCity care te primește cu drag și care te așteaptă să revii cu dor, în orice anotimp! Oradea este întotdeauna deschisă: pentru explorare, aventură și relaxare deopotrivă.

guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments