DINO PARC RÂȘNOV, JUDEȚ BRAȘOV
Dino Parc Râșnov
Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, situat în mijlocul pădurii transilvănene, în Râșnov. Cu o suprafață de peste 4 hectare, parcul găzduiește peste 120 de dinozauri certificați științific, reproduși în mărime naturală, conform celor mai recente descoperiri paleontologice. Dino Parc Râșnov este una dintre cele mai populare atracții din țară, iar în 2023 a primit premiul „Tripadvisor Travelers Choice Award”, acordat destinațiilor care obțin constant recenzii foarte bune din partea turiștilor, fiind o confirmare a faptului că parcul este îndrăgit de vizitatori.
Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România. Situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață de peste 4 hectare și găzduiește peste 120 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice.
Pe lângă traseul impresionant cu 120 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf, o cameră labirint cu lasere, expoziții unicat și alte zone interactive. Permanent sunt organizate noi expoziții științifice, naționale și internaționale.
La Dino Parc Râșnov este expusă reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot aici îl veți găsi și pe Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas făcut.
De asemenea, în parc există un vulcan interactiv ce simulează o erupție și o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de mișcarea plăcilor tectonice, unul provocat de o turmă de Seismosaurus care aleargă și un cutremur provocat de o erupție vulcanică. În parc veți putea descoperi și dinozauri animatronici, care scot sunete terifiante, o fereastră interactivă cu realitate augmentată și multe alte zone interactive, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.
g_ayrf0dv4nal71y6uiyierrvfv.jpg
g_51cjt3burxdyus7v7yll6jxj0.jpg
g_vt51xitlsrp4r8ydtf0gzi39w.jpg
g_uq0744qo297rkjvu79rqsvfv4.jpg
g_jili7r1tk5zcn1urjhivuqnxj.jpg
g_ipwkqfwgqlqeks0lwcezrdyef.jpg
g_zulxc6cqnjvegcj4l54hxkhe7.jpg
g_3bu2py38b5uekfx5z6uash4uq.jpg
g_8kanspjwn5kyc7guupcnkkgi3.jpg
g_jj6bqi6fwhlr9uw661acvi0k8.jpg
Social Media