POVESTEA CALENDARULUI, JUDEȚ SIBIU
Povestea Calendarului - o lume magica
Povestea Calendarului este un parc tematic, un portal spre o lume magică, lumea nemuritoare a copilăriei, o lume plină de soare, lumină și culoare, impasibilă la vremea de afară. La Povestea Calendarului este mereu timp frumos, astfel că fiecare moment ales pentru vizită poate fi cel mai potrivit moment! Scriitorii Poveștii Calendarului au conturat cadrul, au scris primele rânduri și au dat primele pensule de culoare, însă, cu fiecare nouă vizită, cu fiecare zâmbet, cu fiecare fotografie, cu fiecare activitate în care oaspeții noștri aleg să se implice, lasă și ei lumii câteva rânduri din poveste. Așa cum poveștile care traversează generații și care sunt pe buzele bunicilor din întreaga lume seara, înainte de culcare, ajung să devină povești nemuritoare, așa și povestea noastră va trăi veșnic, atâta timp cât bunici cu zâmbet cald și copilași cu ochi curioși ne vor trece pragul.
Cu toții cunoaștem lunile anului, însă prea puțini le știm povestea, originile și de ce sunt ele așa cum sunt. Și cum toate lucrurile trebuie să poarte un nume, și lunile anului poartă nume cu însemnătate, altele decât cele trecute în calendar, care ne atrag într-o poveste hăt de demult și care ne vor ajuta să le înțelegem și îndrăgim pe fiecare în parte, fix așa cum sunt ele – cu bune, cu rele, cu toane și cu belele. Fiecare căsuță din parc este una tematică, și reprezintă locul de odihnă al unui frate al anului.
1. Căsuța de turtă dulce – este căsuța fratelui Gerar (Ianuarie), care stă la adăpost de vremea năpraznică de afară în cea mai dulce dintre toate căsuțele Poveștii. Ușile lui sunt mereu deschise pentru voi, așa că nu uitați să luați o acadea mare și colorată și să o savurați pe tronul dulciurilor.
2. Căsuța Dragobete - este căsuța fratelui Făurar (Februarie) și este cea mai romantică, dar și cea mai stabilă (casă de piatră!) dintre căsuțe. Decorul diafan din interior, leagănul cu aripi imense de înger, bolta cu mii de petale de flori, lacătele iubirii, toate îndeamnă la o frumoasă poveste de dragoste.
3. Ciupercuța cu Bunătățuri – este căsuța fratelui Mărțișor (Martie) și este locul în care veți găsi ceva delicios de să te lingi pe degete indiferent de momentul anului – ciocolată caldă de casă, ștrudel de casă, brioșe, clătite de poveste, toate te îndeamnă cu aroma lor să deschizi ușile ciupercuței.
4. Căsuța Stropitoare – este căsuța fratelui Prier (Aprilie) și găzduiește raiul jocurilor copilăriei. Pereții pictați cu jocuri și povești din copilărie te vor purta într-o lume magică, iar copacul vieții care crește pe perete te invită să iei o cutie cu jocuri – remi, șah, moară, table, nu te supăra, frate, x și 0, etc. – și să te pui pe joacă.
5. Locul unde se scrie magia Poveștii Calendarului – este căsuța fratelui Florar (Mai). Florile fac rai din mai, astfel că am decis să oferim fratelui Florar căsuța în care spiridușii de poveste fac zilnic magie. Căsuța Florar este locul în care ideile și poveștile prind contur și, asemeni florilor ascunse sub stratul de omăt, scot timid capul când le vine vremea. Iar odată ce o fac, oferă un adevărat spectacol!
6. Căsuța cu Amintiri – este căsuța fratelui Cireșar (Iunie) și este locul din care puteți pleca acasă cu amintiri minunate pentru cei dragi, sau chiar pentru voi.
7. Cuptorul – este căsuța fratelui Cuptor (Iulie), care găzduiește multe dintre atelierele creație pentru cei mici care au loc recurent: pictură, modelaj, creare de obiecte diy etc. Este cea mai plină de viață căsuță a poveștii, deoarece aici prind viață minuni din mâinile celor mici.
8. Bucătăria Bunicii de Poveste – este căsuța fratelui Gustar (August). Căsuța Floarea-soarelui ascunde sub razele ei bucătăria de poveste a bunicii! De îndată ce intri în Căsuța lui Gustar, te vei simți transportat în lumea colorată și caldă a copilăriei, în care aștepți nerăbdător ca bunica sa îți pregătească ceva bun. Și exact asta se va întâmpla, doar că tu îi vei fi micul ajutor de nădejde!
9. Stejarul cu povești – este căsuța fratelui Răpciune (Septembrie) și este cadrul perfect de spus povești la gura sobei, de citit și depănat curiozități din lumea înconjurătoare sau pentru diverse ateliere.
10. Hanul Strigoilor – este căsuța fratelui Brumărel (Octombrie), un cadru plin de boo-ho-hoo înfricoșător de amuzant. Cei mici adoră petrecerile de sezon organizate aici!
11. Căsuța ghindă – este căsuța fratelui Brumar (Noiembrie) și este al doilea loc din parc de unde izvorăște magia și creația, laboratorul de idei al spiridușilor Poveștii, care se gândesc și se răsgândesc până dau viață celor mai frumoase experiențe pentru voi.
12. Bradul Moșului – este căsuța fratelui Undrea (Decembrie) și este, poate, cea mai iubită căsuța de către copii, deoarece pot admire atelierul în care spiridușii Moșului construiesc jucăriile, dar pot sta și pe genunchii Moșului, să îi spună o poveste sau să îi lase o scrisoare la cutia poștală.
g_mthyd4sek7vgc2umi0bexesco.jpg
g_3f0brnhfood54tinyt9z88cwd.jpg
g_0lzk6c73cd76fzplcm6qaif9t.jpg
g_g6huctayn8maex9s6ur6b56e4.jpg
g_mpfayjz2g0lsf2ryhdi6aobje.jpg
g_2h694m8awe3z4z2t9i94yxef9.jpg
g_j96dv7xp78eaa67spm80ilo97.jpg
g_wqwb3of4k0jve5bkltqyaa33h.jpg
g_pyofohgq7cih8u2t2b55dras5.jpg
g_pbmwy36wf7yw1sfhdci55l7et.jpg
g_m9zhx6drf8565fbwqenba9oen.jpg
g_s9v3tqohphb35ecvfjxwqb1f4.jpg
g_vxa7ho7qme8wq3azfm6qkz9lj.jpg
g_i1sr4gbto1ufxw6mq177ovdlo.jpg
g_4k3u008xsddvenhn79u3qqudo.jpg
Social Media