MAMA COZONACILOR, JUDEȚ BRAȘOV
Tradiții Coapte la Mama Cozonacilor
În satul Șimon din Bran, oferim de peste două decenii oaspeților noștri experiențe speciale cu căldură și devotament.
Ne-am ancorat în tradițiile pe care le împărtășim. Acestea oglindesc esența vieții noastre și dorința de a fi conectați la lucrurile cu adevărat importante.
De la aroma delicioasă a cozonacului copt până la turta dulce ce aduce zâmbete copiilor dar și celor mai vârstnici, și chiar la sunetul îndepărtat al forjei de metal sau la muzica lină a unui pârâu muntos care liniștește profund, fiecare detaliu aduce înăuntrul nostru bucurie și amintiri neprețuite.
Într-un colț uitat de timp, într-o vale îmbrățișată de munți măreți și păduri dese, se află ‘’Mama Cozonacilor’’- un loc unde tradițiile ancestrale povestesc istorii pline de farmec și înțelepciune. Te invităm să pășești în lumea noastră, unde fiecare răsărit de soare aduce promisiunea unei noi aventuri și fiecare amurg își dezvăluie secretele învăluite în mister.
Călătoria noastră începe cu un salut călduros și cu aroma îmbietoare a cozonacului proaspăt copt, care umple aerul cu parfumul dulce al amintirilor de odinioară. Într-o îmbrățișare prietenoasă, te întâmpinăm cu camere spațioase, decorate cu grijă și atenție la detalii, unde fiecare element amintește de frumusețea simplă a vieții de la țară.
În timp ce razele soarelui își strecoară lumina printre crengile copacilor bătrâni, te invităm să descoperi frumusețea naturii într-o plimbare liniștită prin pădure sau într-o călătorie pitorească cu căruța sau călare. Ascultă glasul pârâului care curge leneș printre pietre și simte magia fiecărui pas în această călătorie prin peisaje încântătoare. Înapoi la adăpostul nostru, te așteaptă o masă îmbelșugată, gata să îți răsfețe papilele gustative cu delicii locale și preparate tradiționale, multe dintre ele provenind din gospodăria noastră familială. În jurul focului de tabără, povestim întâmplări vechi și visăm la viitorul plin de promisiuni gustând și din dulcele strămoșilor cu un farmec autentic, turta dulce Mama Cozonacilor.
Istoria turtei dulci își are rădăcinile în Europa, apărând după ce Cavalerii Templieri au adus mirodeniile din Est, la începutul celui de-al doilea mileniu.
Călugărul creștin Grigorie Macarie a fost primul care a condimentat pâinea cu ghimbir și scorțișoară, dând naștere la această delicioasă tradiție. Regina Maria a României, fiica Reginei Victoria a Angliei, era îndrăgostită de această delicatesă și era prezentă la Târgul Pantelimon pentru a se bucura de ea. Tradiția locuitorilor din Bran era să participe la târg în hainele lor de cea mai bună calitate și, evident, să cumpere turta dulce gustoasă pentru copiii lor. Intre tradițiile coapte la Mama Cozonacilor se află pe loc fruntaș vestitele turte dulci, care în fiecare sezon reprezintă vedetele atelierelor de decorare, o activitate practică pe care o facem alături de oaspeții noștri.
Dar aventura nu se oprește aici! Poți explora tainele și comorile ascunse ale Parcului Natural Bucegi într-o excursie captivantă, îți poți testa curajul în activități pline de adrenalină, poți vizita Castelul Bran, o ”piatra prețioasă de istorie și arhitectură”, iar apoi se țese plăcut la un berbec la proțap cea mai autentică experiență gastronomică și culturală de pe Valea Șimonului, Bran.
În fiecare clipă petrecută în locația noastră, vei simți cum timpul încetinește și cum bucuria simplă a vieții devine mai palpabilă. Așadar, ia o pauză de la agitația cotidiană și vino să trăiești o poveste autentică, plină de farmec și aventură, alături de noi! Te așteptăm cu brațele deschise să fii parte din această călătorie memorabilă!
g_9xs3y4e1waqd9jf38h6sxo7k2.jpg
g_rix3mupklq74b15frrdppxou0.jpg
g_xu6v9nnyypln91yca5cyk9nwu.jpg
g_cbwyyqai769bviw5k2m08asj1.jpg
g_hot35agdr1adzjzuczip1gb8y.jpeg
g_j19vt2ubcuay58aurrrpd0cyf.jpeg
g_5p19z0k6au81q45ql1tk8xjno.jpeg
g_i6fwv0pzu0l43fw9cad3qoqnk.jpeg
g_2qmsi1cnosep6y26jdpvjj4i9.jpeg
g_5tr67a4k2o3y24d08vqkgs8nf.jpeg
g_qe1i7m09lrrhsov1hkjc9k95h.jpeg
g_vqowayumrgr4npq7em35jmoan.jpeg
g_pf9whu0rpe1ofsz9yk3v1u5je.jpeg
g_i0naoe30qf280pv4n8ydkzyh7.jpeg
g_ifyrjlidbj5j1osq06di5ofrc.jpg
Social Media