GASTRO LOCAL MIHAELA BULBOACA, JUDEȚ BRAȘOV
GastroLocal MihaelaBulboaca
GastroLocal MihaelaBulboaca s.a nascut din pasiunea pentru bucatareala a bunicii noastre, Maria, pasiunea pentru prajituri a Mihaelei si din dragostea pt natura si satul nostru Vama Buzaului!
Plecati la oras ,doar scurta vreme deoarece nu ne.am acomodat cu zumzetul lui si cu gandul la dealurile si oamenii din Vama Buzaului carora atunci cand le dai Buna ziua iti raspund binevoitori ,ne-am intors! Cand ne-am deschis portile curtii si casei nu am vrut doar sa oferim oaspetilor nostrii o mancare naturala si sa le aratam traiul nostru simplu,dar frumos ;ci si sa-i apropiem de taranul care isi castiga existenta din cresterea catorva animale si care trebuie ajutat sa nu renunte la asta , spre binele copiilor nostri!
Gastro local Mihaela Bulboaca se afla in Comuna Vama Buzaului, comuna care a primit titulatura de destinatie turistica locala nu de foarte multa vreme, deci suntem incepatori in ale turismului, dar cu mult potential! Ce ne face speciali? Hmm..eu cred ca oamenii harnici de aici, care intodeauna au sarit unul in ajutorul altuia la nevoie, cu bunsimt si ospitalieri! Acest fel de a ajuta atunci cand cineva are un necaz ,o nevoie (si nu de a sta spectator cu telefonul in mana pt a filma ) nu l.am mai intalnit in alta parte. Apoi bogatia asta naturala cu care ne.a binecuvantat Dumnezeu: rauri,dealuri,paduri,muntii Ciucas care pot fi strabatuti pe traseele marcate care pleaca din Vama Buzaului, Cascada Urlatoare, Rezervatia naturala de Zimbrii, Festungurile niste urme ale granitei AustroUngare din primul razboi mondial! Toate traseele pe care le poti strabate cu bicicleta, usoare sau mai dificile, dar majoritatea iti confera siguranta ca nu ai sa fi calcat de masini! Si nu in ultimul rand mancarea , ca doar cu asta ne ocupam de la mic la mare! Strangem ciuperci, leurda,zmeura,afine,macese,flori de soc toate din agricultura dumnezeiasca, facem carnati, cartabos,rulada,sunculita din porci crescuti aici, facem Bulz cu branza de burduf d-aici, ca doar asta-i baza crescutul oilor, animalelor! Prajiturim cu oua stranse de noi din coteata gainilor, facem zarzavaturi , zacusti si muraturi cat e toamna de lunga din tot ce s.a copt in timpul verii! Nu avem scoala de bucatari si nici nu ne credem mari chefi, nu reusim sa facem plate-inguri deosebite, dar ne mandrim cu bucatele noastre curate si sincere! Si cum zice omu' de la tara: -No, astia suntem! Ce ziceti ? Vreti sa ne cunoasteti?
g_3ovogmqqnmpkpi5kf76ruofy4.jpg
g_ikq888a6qmc2tut1jlk39gxaz.jpg
g_ivwu98kjioaf9crpdo8muma4q.jpg
g_d8l27w825lmlh8z99jj3z6qv4.jpg
g_9al6vwaoiz1hxronkyrd0bmv9.jpg
g_gd6w7enjjzkp19iispwkbbnol.jpg
g_8aqpptl3gg7jrgyf4s5fwl1ap.jpg
g_q5jol636f10g6cqxuum9th9vg.jpg
g_unm6f8d8h90o9cv3d9jqy4g2s.jpg
g_4haxprye3xq8i5gqccsbd0j4n.jpg
g_afem0mea5nbd2wjgf1kv0we4r.jpg
g_nipzf3e5z08a1pk9c4vewb0v8.jpg
g_66pypqy34rt0wrj7h1jpvoohw.jpg
g_3okvkinvvq5xc3tmb9vzgx17e.jpg
Social Media