CASTELUL CORVINILOR
CASTELUL CORVINILOR-LEGENDA VIE A TRANSILVANIEI
Castelul Corviniloreste cel mai reprezentativ monument de arhitectură militară din estul Europei secolului al XV-lea, o capodoperă generată de una dintre cele mai marcate personalităţi ale Evului Mediu european, Ioan de Hunedoara. În jurul acestei impresionante reşedinţe aristocratice a fost perpetuată în vremea lui Matia Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, o legendă foarte populară la sfârşitul Evului Mediu şi în perioada Renaşterii. Popularizarea acestei origini nobile este datorată unor cronicari ai vremii, nucleul acesteia fiind ghidat de o poveste idilică, romanţioasă între regele Sigismund de Luxemburg şi Elisabeta, o nobilă locală, în urma căreia se naşte Ioan de Hunedoara.
Castelul Corvinilor este cel mai reprezentativ monument de arhitectură militară din estul Europei secolului al XV-lea, o capodoperă generată de una dintre cele mai marcate personalităţi ale Evului Mediu european, Ioan de Hunedoara. În jurul acestei impresionante reşedinţe aristocratice a fost perpetuată în vremea lui Matia Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, o legendă foarte populară la sfârşitul Evului Mediu şi în perioada Renaşterii. Popularizarea acestei origini nobile este datorată unor cronicari ai vremii, nucleul acesteia fiind ghidat de o poveste idilică, romanţioasă între regele Sigismund şi o nobilă locală, în urma căreia se naşte Ioan de Hunedoara.
Alte legende care înconjoară reședința Corvinilor sunt legate de prizonieri turci obligați să sape fântâna, de soți răzbunători și soții infidele dar și de pietrarii care au trudit să ridice uriașele ziduri.
Cele mai atractive obiective din Castel șunt: Sala Cavalerilor, Sala Dietei, Turnul Alb, sau Turnul Nebojsa. Nu trebuiesc omise nici expozițiile de arheologie și cele legate de breslele Hunedoarei prezente în Curtea Husarilor.
Vă invităm așadar să vizitați Castelul Corvinilor- Legenda Vie a Transilvaniei!
g_s3qwfchuhoiwbueideak9d4wu.jpg
g_h4wfbz1zqcjbx8cmcmaaycmfv.jpeg
g_seh9hq1fy5b35m9jj22f4htip.jpeg
g_f73gf3rg46vm7iixmrgc8ipoh.jpeg
g_pedxmm620d4760hlo69671f4l.jpeg
g_6bzuhtkgez2pf8pdek7i2hkk6.jpeg
g_7mq29ek2fqcl64afjpw39nqf5.jpeg
g_w4zn7nxocuw8vrp7swihvh49l.jpeg
g_7sf42i8uj0kjy6tps27fb2w59.jpeg
g_rb0s8kktf171zojki8wmse2re.jpeg
g_jaqrn06bfjoi415r32yq3r8bf.jpeg
Social Media