CHIȘINĂU - CAPITALA TURISTICĂ A MOLDOVEI
CHIȘINĂU - ORAȘUL SUFLETULUI MEU
Orașul Chișinău este capitala Republicii Moldova. Aici sunt amplasate obiective istorico-turistice importante din țară. Tot aici este amplasat unicul aeroport de pasageri. Având poziționarea geografică reușită, cu distanțe est-vest care pot fi parcurse cu avionul în două-trei ore, suntem o destinație comodă pentru toți cei care vor să ne viziteze orașul. În capitală se află rețele hoteliere internaționale, un amalgam impresionant de restaurante ale diferitor națiuni, cele mai importante muzee din țară (de etnografie, de istorie națională, de pictură, a cărții rare, militar etc.). Totodată orașul tinde spre denumirea de capitală verde europeană.
Orașul Chișinău împlinește anul acesta 588 de ani de la prima atestare toponimică (17 iulie 1436). O localitate care s-a dezvoltat dintr-un sat micuț până la o capitală europeană, având o evoluție specifică unei urbe, care a trecut prin câteva războaie (inclusiv două mondiale), câteva incendii, epidemii și cutremure de pământ de proporții, dar s-a străduit la maxim să-și păstreze entitatea și autenticitatea sa. Un oraș, în care sunt împletite mai multe religii și mixate circa 20 de națiuni. Un oraș, în care găsești și arhitectură arhaică veche, stiluri eclectic și neoclasic, baroc și post-modernism sovietic. Un oraș în care sunt 10 parcuri silvice, 6 parcuri, 4 grădini publice, 31 de scuaruri, o Grădina Botanică și un Dendrariu și o mulțime de lacuri - în total circa 3500 de hectare de spațiu verde.
Orașul Chișinău a câștigat Premiul Mare la Concursul Smart Guide din 2023, cu un număr impunător de obiective turistice (peste 120).
Pe 25 decembrie 2023 orașul Chișinău a apărut pentru prima dată ca destinație turistică europeană importantă pe paginile și platforma internațională National Geographic.
În orașul Chișinău se află unicul aeroport internațional de pasageri, care face accesibilă și comodă conexiunea între alte orașe europene.
Rețeaua hotelieră este dezvoltată în Chișinău, la discreția turistului fiind puse cazări de tip econom (hosteluri), precum și cazări la hotele de 5*, care fac parte din rețele internaționale renumite.

În Chișinău turistul va avea parte de experiență istorică, arheologică, gastronomică, culturală și vinicolă. Cramele apreciate de Guiness Book la fel se află în raza municipiului - Mileștii Mici și Cricova.

Atracțiile istorice se află cu precădere în oraș, iar turismul cultural este în mod firesc asociat cu turismul urban. Un centru cultural urban reprezinta un factor care determină valoarea orasului (accesibilitate, stabilitate, siguranță si capital uman).
Dotările culturale în Chișinău în cel mai larg sens includ festivaluri locale (gen „Te salut, Chișinău”) și naționale (Ziua Vinului, Mărțisor), expozitii si instituții culturale (teatre, muzee, galerii, librării și comerțul cu artă). Din aceste segmente fac parte și magazinele de suveniruri si creațiile artistice autentice.
g_yowph8iyyfyq7hsrnc5jnwsro.jpg
g_51b6et52vzm6mlat1pn6ioprn.jpg
g_si6ughsg39jix9nw8si5xqu3i.jpg
g_qrkccrtawdla988o0nxqaroxz.jpg
g_qphph01aq096xedkx2biyb32z.jpg
g_zddy03pizff33excnci8dir75.jpg
g_pwqaapftiv99u0qkn442rt42l.jpg
g_l2o1dmi7ph9qu0vmqxnjtgrbf.jpg
g_gnhy7gmtyiszhwwi8b8gc5vud.jpg
g_xwd9lidhas08050xhbt98bacn.jpg
g_hxdqym285sh2h43vshno9ltae.jpg
g_9w267tdsw978fbdmkgb1tklke.jpg
g_ckmfuzbtonc0fbade8uzd3m6t.jpg
g_ynsvx0ij4z1t5rtrh6kwslen1.jpg
Social Media