MUNICIPIUL BUCUREȘTI
BUCUREȘTI - ORAȘ CARE INSPIRĂ
Bucureștiul este un oraș al contrastelor, locul unde o istorie veche de sute de ani și farmecul de odinioară al perioadei interbelice se împletesc armonios cu arhitectura și aerul ultramodern al unei capitale europene, unde centrele de business, IT, clădirile futuriste de sticlă reflectă imaginea romantică a unor palate din secole trecute.


Bucureștiul este orașul unde străzile pietruite pe care altădată se plimbau caleștile la bulevard și unde jobenurile se înclinau respectuos în fața doamnelor care se răcoreau cu evantaie se intersectează cu artere asfaltate, pe care circulă autoturisme ultramoderne, vârfuri ale tehnologiei prezentului.


Bucureștiul este un oraș unde arta, cultura, vibranta viață de noapte și gastronomia din toate colțurile lumii creează un freamăt inegalabil al unei metropole europene, domolite doar, în mod neașteptat, de liniștea unor parcuri istorice sau chiar a unei Delte unde păsările și animalele sălbatice încă nu au aflat că lumea lor e înconjurată de blocuri.
Bucureștiul este un oraș al contrastelor, o Capitală fascinantă prin antitezele sale, un loc al cărei farmec constă în imprevizibilele atracții ale trecutului și ale prezentului.

Istoria acestui oraș este vastă și fascinantă, iar arhitectura sa reflectă acest lucru.

De la clădiri din Belle Epoque, situate în centrul istoric al metropolei – cum ar fi Palatul C.E.C., Palatul Băncii Naționale a României, Palatul Poştelor, în prezent Muzeul Național de Istorie, biserici ortodoxe vechi de sute de ani și până la impozante structuri comuniste precum Palatul Parlamentului (cea de-a doua cea mai mare clădire administrativă din lume) Bucureștiul oferă oricui pășește aici o amintire prețioasă, o imagine unică, ceva special, demn de admirat.

București în istorie - Fiecare stradă a Micului Paris – așa cum era cunoscut acest oraș cu secole în urmă – reprezintă o pagină de istorie a românilor, imortalizată în arhitectură și cultură, un martor tăcut al trecutului.

Regi, regine, baluri, calești, rochii și parfumuri pariziene, pălării elegante, mănuși de dantelă, plimbări la bulevard, primele autoturisme, războiul cu toate tragediile sale, scriitori și poeți care înnobilau cafenelele și care, printre nori de fum de țigarete au devenit încet, cu fiecare operă scrisă, legende din istoria literaturii române, comunismul cenușiu și tragic, toate acestea ”vorbesc” prin terasele, parcurile, străzile, aleile, vilele, palatele, blocurile gri și construcțiile acum abandonate.

București - Carusel cultural - cu monumentele, muzeele, teatrele, expozițiile, galeriile de artă, festivalurile internaționale care iau cu asalt străzile și cuceresc centrul orașului, cu târgurile hand-made care promovează artiști din cele mai neașteptate domenii, concertele și diversele alte manifestări au transformat Bucureștiul într-o destinație preferată a iubitorilor de artă din întreaga lume.

Fie că ești un iubitor al muzicii clasice sau un fan al artei contemporane, Bucureștiul are ceva special de oferit pentru fiecare. În plus, o plimbare prin magazinele de antichități, anticariate sau librării poate duce la descoperirea unor comori nesperate, iar o plimbare prin parcurile istorice ale orașului devine o neașteptată evadare din cotidian.

București - nucleu al distracției – cu terasele, cafenelele și restaurantele sale etnice sau fine dining, Capitala României este orașul unde poți urma o hartă a restaurantelor cu specific din cele mai îndepărtate țări ale lumii, este orașul care are cofetării renumite și delicatese hand-made, brutării și baruri pe toate gusturile. Bucureștiul nu doarme, el fiind recunoscut pentru viața sa de noapte fie că este vorba despre cluburi în subteran, baruri pe acoperișuri, sesiuni de dans, energie, concerte, petreceri tematice sau terase pe malul apei cu muzică ambientală și atmosferă relaxantă.
g_mdf1pocp7u1ba4xake7m8ub42.jpg
g_kdbrnq3t8ntor0vf3xldfp9x0.jpg
g_iefmpvqfhfbjvd0jhe0o44bs4.jpg
g_42jhygb4b4e6eu9u2qkvqhrpz.jpg
g_fcdx882fazi6thy123hahn8wn.jpg
g_xqt15d5w0p640lv00hk8ld9ce.jpg
g_kfthqiii2u6gdpn1mmb8fy7nj.jpg
g_ju0d8uuiq72b4btfzoeny4h6g.jpg
g_kz9vot0y6hn9e6dpob40ga96s.jpg
g_og1att5ir7xh6eroeaqrrwsyw.jpg
g_4q1t0iwskzikoxyvz43v2x0gj.jpg
Social Media