SIBIU
Sibiu. Tânăr din 1191
Un oraş captivant prin trecutul său istoric și neobosit să se reinventeze, Sibiu este destinația perfectă pentru o evadare urbană. Aici totul este accesibil la pas sau cu bicicleta: muzee, parcuri, restaurante, cafenele, piețe alimentare.
Veți îndrăgi ritmul lent și atmosfera boemă din piațetele cu fațade colorate și acoperișuri cu sute de „ochi" misterioși. Fiecare vizită oferă bucuria întâlnirii cu artiști ce urcă pe imensa scenă a Sibiului pentru reprezentații de teatru, film, muzică, modă, artizanat, tradiții, gastronomie sau competiții sportive. În 2024, fiți parte din povestea Sibiului!
Oraș al culturii, oraș al culturilor
An de an, orașul se transformă grație artiștilor locali și internaționali. Localnici și călători sunt și ei parte din poveste și contribuie la efervescența acestei destinații. Amatorii de artele spectacolului se pot bucura de sute de spectacole la Festivalul Internaţional de Teatru. Pasionaţii de film se reunesc la Festivalului TIFF sau ASTRA Film Fest, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de film documentar din Europa. Iubitorii de muzică clasică, rock, jazz, folk ori populară se pot bucura de concertele organizate de Filarmonica Sibiu și de spectacolele de tradiții populare propuse de Ansamblul Junii Sibiului. Muzeul ASTRA îşi întâmpină oaspeții cu evenimente săptămânale, de la târguri de produse gastronomice, ateliere de artizanat şi festivaluri de produse handmade. O atracţie aparte o reprezintă, în fiecare vară, atelierele calfelor călătoare din Piaţa Huet iar primele zile ale toamnei aduc la Sibiu meşteri din toată ţara la Târgul Olarilor. Sibiu Fashion Days transformă cele mai neconvenţionale spații ale oraşului în podiumuri de modă, iar Târgul de Crăciun aduce magia sărbătorilor de iarnă peste orașul de la poalele Carpaților.
Oaspeţii gurmanzi pot experimenta diversitatea culturală a Transilvaniei în farfurie, la restaurante, festivaluri de gastronomie și la piețele producătorilor locali.
Sibiu, activ şi în plină stare de bine
Sibiul a fost întotdeauna un oraș aproape de natură. Linia Verde nr. 3, deservită de microbuze electrice, oferă posibilitatea de deplasare în centrul istoric și împrejurimi, facilitând accesul de la gară la infrastructura de cazare și la cele trei piețe agro-alimentare apreciate de călătorii gurmanzi, Piața Cibin, Piața Transilvania și Vinerea Verde.
Sistemul de închiriat biciclete Sibiu BikeCity propune o alternativă eco-responsabilă de a experimenta destinația, oferind posibilități agreabile de descoperire atât a zonei turistice centrale, dar mai ales a celor mai puțin cunoscute, din împrejurimi precum: traseul verde Parcul ASTRA-Parcul Sub Arini-Zoo-Muzeul ASTRA-Pădurea Dumbrava, cartierul Gușterița sau malurile Cibinului. Sibiul este, de asemenea, legat prin piste de biciclete de localităţile învecinate Răşinari, Cisnădie şi Cisnădioara. Street Art Tour pe bicicletă este un mod inedit de a descoperi cartierele Sibiului transformate într-o imensă galerie de artă în aer liber grație celor peste 100 de picturi murale.
Pasiunea pentru sport a sibienilor se reflectă în diversitatea activităților sportive care se pot practica aici, de amatori și profesioniști deopotrivă. Maratonul Internaţional de la Sibiu reuneşte mii de participanţi ce aleargă împreună în scop caritabil. Turul Ciclist al Sibiului este o competiţie celebră în rândul amatorilor de ciclism, etapa finală din centrul istoric al Sibiului fiind cu adevărat spectaculoasă. Complexul de agrement nautic Lacul lui Binder completează oferta de agrement pentru amatorii de sporturi acvatice.
g_qu8vf94iljtf36o5saf11oaim.jpeg
g_7guf5fsysmv19e3wpo865iirc.jpeg
g_mqmieatgn1paq5ckyz4xrclu2.jpeg
g_0dwjunadggt9nd4mnawpoj75s.jpeg
g_7mav9282lghwe7y90ej8xqupx.jpeg
g_19wwpccltw5h4vzf59uk7f94e.jpeg
g_ppybldi2ud5iy78r76uyztpwn.jpeg
g_0c747diaciw1pl8t03fiodyx5.jpeg
g_q4283fgl55xyc59mi2k93pb8b.jpeg
g_uwm8wo7vg0o2dltjmihmu4pqj.jpg
g_ulz4mlsa08l2jkwruepp9ekbn.jpeg
Social Media