CLUJ NAPOCA
CLUJ-NAPOCA
Cluj-Napoca este unul din centrele urbane cele mai frumoase ale României. Orașul pare că nu se odihnește niciodată, în fiecare perioadă a anului existând un eveniment menit să inspire descoperirea unui spațiu ce îți oferă imaginea istoriei Europei Centrale și de Sud Est, din perioada antică și până în perioada contemporană. Zona centrală prin ariile sale pietonale îți oferă posibilitatea de a admira elemente de arhitectură din perioada Imperiului Roman și reunește, pe o rază scurtă, clădiri ce te poartă prin toate stilurile arhitecturale cunoscute: baroc, roccoco, jugendstil sau clădiri ce au elemente de arhitectură specifice Americii de Nord din perioada interbelică. Sintagmele “smart”, “innovation”, “young”, “green” sunt adesea asociate Clujului. Aceasta se datorează și profilului academic al municipiului, în cele 6 universități studiind aproximativ 100 000 de studenți anual, dintre care câteva mii sunt străini.
Așezare: Cluj-Napoca se află în centrul Transilvaniei, una din regiunile istorice ale României. Beneficiază de o conectivitate foarte bună la rețelele de transport interne și internaționale, fiind conectată la principalele magistrale feroviare, rutiere sau aeriene, un avantaj indiscutabil fiind funcționarea Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj Napoca, al doilea ca mărime din țară.

Obiective:
Piața Unirii, începând cu anul 1316, devine spațiul central al orașului, fiind dominată de Biserica Romano-Catolică Sf. Mihail (secolul al XV-lea, stilul gotic) și grupul statuar Mathias Rex (Matei Corvin, cel mai mare rege al Ungariei, născut la Cluj în anul 1443).

Piața Avram Iancu: În perioada interbelică, zona devine unul din spațiile centrale de prim rang ale orașului. În centrul ei se află statuia eroului național al românilor din Transilvania din anul 1848-Avram Iancu și Catedrala Mitropoliei Ortodoxe a Clujului. Alte clădiri reprezentative ale zonei sunt Palatul de Justiție și clădirea Teatrului Național L. Blaga.

Piața Muzeului face parte din centrul vechi al Clujului, dominat de Obeliscul Carolina (cel mai vechi monument civil al orașului) și biserica Mănăstirii Franciscane (secolul al XIX-lea, stilul baroc).

Muzee: Printre cele mai importante menționăm: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Parcul Etnografic Romulus Vuia, Muzeul de Artă, Muzeul Farmaciei, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeele UBB, Muzeul Mitropoliei Clujului, Muzeul de Istorie a evreilor Cluj-Napoca, Muzeul Steampunk Transylvania.

Complexul Acvaristic USAMV prezintă diverse viețuitoare reprezentative zonelor umede și mediilor acvatice, precum și acvarii cu peste 70 de specii de pești, amfibieni și plante din România și din diferite zone geografice ale lumii.

Grădina Botanică: Cele 14 hectare pe care se întinde Grădina Botanică Alexandru Borza sunt structurate pe mai multe sectoare, unde se pot admira 10000 de specii. Primăvara poate fi admirată o adevărată simfonie a lalelelor, varietatea impresionantă de specii a acestei flori ce se regăsețete în Grădina Botanică atrăgând un număr impresionat de vizitatori.

Parcul Central este deschis publicului încă din anul 1830. Printre atracțiile principale se află Clădirea Cazinoului şi lacul. Vara se pot face plimbări pe lac cu bărcuţe şi hidrobiciclete, iar lângă fântâna arteziană sunt organizate concerte de muzică simfonică și diverse evenimente.

Alte Edificii Religioase: Catedrala Greco-Catolică, Catedrala Lutherană, Catedrala Unitariană, Catedrala Reformat Calvină, Sinagoga Neologă.

Cazare și gastronomie: Rețeaua de cazare acoperă toate categoriile de confort recunoscute, existând posibilități atât pentru buget redus cât și branduri internaționale clasificate la 5 stele. În restaurante se pot degusta specialități tradiționale din Transilvania sau specialitați din bucătăria internațională.

Activități: Se pot realiza activități diverse, infrastructura modernă a orașului – Cluj Arena, BT Arena, parcurile sportive – transformându-l într-un pol al evenimentelor de anvergură, atât culturale cât și sportive, de nivel național sau internațional.

Principalele evenimente: UNTOLD, unul din principalele festivaluri europene de muzică electronică, TIFF, cel mai mare festival de film de lung metraj din România, Jazz in the Park, Sports Festival, etc.
g_19g8favqr6puvn29x7bi0vpj5.jpg
g_hfo11dlo20hu5ddsrtk99xroi.jpeg
g_g8gm0qnj208kddwcnokkwkxzh.jpg
g_fjs6dolgvjlyijxxaf5opay18.jpg
g_cxrexizy1tbhy2rt2213z0ltf.jpg
g_zzbw5jkm1y7pr7uv1dbcwv61d.jpg
g_xbqrr84ux1iayz1tz41x06gtz.jpg
g_1qaww6lrfyjudd0rw3565xarb.jpg
g_o2pv2msuq275ngu3oqi9qxio8.jpg
g_ci30ad3bqh0u4bbvcshvgrqe1.jpeg
g_35eb48m5geumbjeje38w4b720.jpeg
g_m42acmqj1p7bulzmzqja7x2pg.jpg
g_h0kh76zor4u3gqezbvq6u8m6t.jpg
g_mvneejm96fu0hpcxxs1i8zjhl.jpg
g_iw1qwoiqnq40uw6gcqonntqi2.jpg
Social Media