COCORASTII MISLI, JUDEȚ PRAHOVA
Din patria stejarului, în grădina cu lavandă. Cocoră tii Mislii, locul perfect pentru relaxareșI
Iti doresti aventura , relaxare si o poveste de neuitat ? Aici e locul perfect ,, Patria Stejarului'' !
Locuri pline de verdeata , padure cat cuprinde , poteci pe care poti sa alergi, locuri de picnic , o Dumbrava cu stejari seculari ,un stejar de pe vremea lui Vlad Tepes si o atragatoare gradina de lavanda plina de evenimente pe toata perioada de inflorire!
Primavara, incepand cu ultimele zile din februarie, caprioarele isi fac aparitia negresit la marginea padurii, exact la intrarea pe drumul forestier Uleea. Bufnite, ticleni, pitigoi si tot felul de pasari pot fi intalnite pe Viespoasa, care trece pe la baza dealului. Veveritele alerg dupa cateva ghinde, albinele, fluturi zbor din floare-n floare, buburuzele danseaza pe cantecul vrabiutelor care dau culoare si grai padurii, Primii ghiocei ies de sub mantia alba a iernii. Soarele rasare cu razele moi de sub norii care au vegheat intreaga iarna. Paraul ca o picatura de roua , curge din nou, astrabate vaile padurii . Daca sunteti norocosi, iepurii mai scot capul pe panta de inceput a Uleei. Prin paduri este o negraita fericire , un dumnezeiesc concert. Cantaretii, pe crengile copacilor cu florile lor imbalsamate de un parfum pur parca zugravesc fantastic padurea.
Pe tot parcursul anului , padurea iti ofera frumusetea , iar peisajele iti taie respiratia , lasand in mintea calatorului dorul de natura ,, Cocorastii Mislii –Tinutul Stejarilor’’.
Stejarul secular – Gorun este un brand al comunei Cocorăștii Mislii , un punct de interes pentru Cocorăștii Mislii ,cu o vechime de peste 500 de ani , putând fi admirat pe DC 133, un drum asfaltat, străbătut de sportivi si turisti.
Exista si un club de dans sportiv ce organizeaza cantonamente pentru cluburile sportive , o scoala de fotbal ce activeaza in frumoasa ,,Baza Sportiva Stejarul’’ aflandu-se la poalele dealurilor subcarpatice .
Tabara de dans sportiv din Cocorastii Mislii gazduiesti in fiecare vara , elevi , care pe langa pregatirea de dans, se bucura de natura verde , de plimbarile cu poneiul din localitate , de viata de la tara, unde intalnesti natura asa cum o stim din povestile bunicilor.
Pe dealul din satul Tiparesti se afla doua pensiuni cu piscina ce au o priveliste minunata desprinsa parca din rai! Pe de o parte si cealalta a drumului din satul Tiparesti sunt inaltate doua faimoase pensiuni , doua bijuterii ascunse ,, KIM’s Manor ‘’ si ,,Manoria Boutigue Estate’’ parca desprinse din povesti Priveliștea asupra satului este foarte frumoasă, aceste locuri de o frumusete rara , oferă vedere la grădină, restaurant, room service, bar, grădină, piscină sezonieră în aer liber și loc de joacă pentru copii.
Gradina de lavanda – un obiectiv de mare valoare pentru acest tinut mirific . Citam din descrierea facuta de antreprenorii acestei frumoase gradini: ,,Grădina de Lavandă Povestea noastră: Pasiunea pentru lavandă a încolțit firesc, a crescut liberă și s-a transformat într-o grădină întinsă, de un deopotrivă rece și cald violet, menită să încânte, să relaxeze, să bucure și să răsfețe. Se spune despre natură că este sufletul artei. Iar felul în care noi alegem să ne exprimăm prin artă (fie că vorbim de yoga, meditație, ori ateliere de pictură sau de creație) și să ne bucurăm deopotrivă sufletul, merită un cadru natural, ce îmbie la armonie. Lavanda relaxează prin frumusețea ei, dar și vindecă datorită proprietăților sale curative. Toate produsele (pentru baie, pentru gătit sau pentru casă) realizate din plantele cultivate și recoltate din Grădina de Lavandă sunt 100% naturale, fără substanțe chimice.’’
Nu putem spune decat: ,,Dragi turisti va invitam sa va umpleti , sufletul de armonie, ochiul de frumos , simturile de relaxare si miros imbietor , iar vietatile cele mai placute ,,albinele’’ sa va ademeneasca cu zumzetul lor .

Bisericile din localitate (Sf Dumitru din Cocorastii Mislii, Sf.Mihail si Gavril din Goruna si Sf Petru din Tiparesti) : Aceste biserici ortodoxe , situate in cele trei sate, cu arhitecturafrumoasa si atmosfera linistita , este un loc perfect pentru a te retrage si a te conecta spiritual.
Exista doua asezaminte culturale ,, Martisorul ‘’ si ,,Stejarelul’’ cu ansambluri folclorice de zeci de ani , cu muzeul satului si atelier de tesaturi traditionale .
Aici SubCarpati Trail Run organizeaza primavara /toamna maraton , semi-araton si cros cu participanti din toate colturile tarii!
Incepand de la Baza Sportiva din Cocorastii Mislii pe cararile care se rasfira prin padurile de foioase , sportivi isi incarca zilnic bateriile , antrenandu-se pentru participarea la maratonul ce se desfasoara in localitate.
Locuri cu verdeata , foisoare , gratare nu departe de Bucuresti , isi asteapta turisti , să-și reîncarce bateriile alături de familie ori de prieteni, într-un loc liniștit în mijlocul naturii , in Dumbrava cu stejari seculari unde poti vedea alergand in galop cai localnicilor , sau oitele raspandite pe pasunile localitatii ca niste mogaldete.
Va asteptam in frumoasa localitate inconjurata de stejari , precum un faimos inel cu diamante. O localitate nu foarte bogata , dar asemanata unei fete sarace , dar frumoase, care asteapta sa fie descoperita de iubitorii de frumos.
Cocorastii Mislii ,o oaza de relaxare intr-un loc mirific de poveste ,,Patria Stejarului''.
g_qmg1dwvc28dlwsxx6viewnes7.jpg
g_jg5xmagivxfbqdjuqm5p28nfr.jpg
g_e532xqj6mrh5laop1ghbr0kcx.jpg
g_n7pecpqftg0azhm4kezygx34n.jpg
g_qewpb06urlre6obd2o9fsxzjj.jpg
g_vn4odvul2r5hjqqby42626bxa.jpg