COMUNA CIOCĂNEȘTI, JUDEȚ SUCEAVA
CIOCANESTI-MUZEU IN AER LIBER
Așezată de-o parte și de alta a Bistriței Aurii, strajuita de Muntii Suhard si Obcina Mestecanisului, Comuna Ciocănești este păstrătoarea unor străvechi tradiții folclorice și ale unor meșteșuguri și ocupații care au marcat istoria.
Localnicii și-au supranumit meleagul natal ,, Comuna Muzeu” deoarece pe fațadele caselor, pe costumele populare, pe ștergare ,lăicere și pe ouăle încondeiate sunt prezente încă străvechile motive ornamentale .
Casele cu motive traditionale fac Ciocanestiul unicat in lume.
Ciocanesti este singurul loc din România unde se mai organizeaza coborâri cu pluta, timp de o săptămână în luna august, aducând astfel plutăritul in atenția tuturor.
În anul 2024 se vor organiza următoarele evenimente: Festivalul National al Oualor Incondeiate, Saptamana Plutaritului, Festivalul National al Pastravului, Rascolu Stanii, Inima de Roman si Festivalul de Datini si Obiceiuri din Strabuni.
Alte atracții turistice: Muzeul National al Oualor Incondeiate, Muzeul Etnografic, Casa Sezatorii, Mina Turistica, Stanile turistice de pe Muntii Suhard.
De aceea, merită să vii la Ciocănești pentru a trăi un crâmpei din viața satului, cu toate tradițiile și obiceiurile lui și de a cunoaște oameni primitori care câștigă prietenia veșnică a oaspeților lor.

Comuna Ciocanesti este strabatuta de la un capat la celalalt de DN18,ce asigura legatura cea mai scurta intre doua regiuni istorice,respectiv Bucovina si Maramures,,aflandu-se la 20 km de statiunea Vatra Dornei si la 100 km de aeroportul Suceava.Distanta pana la prima gara (Iacobeni) este de 7km. Comuna Ciocănești poate reprezenta o destinatie atractiva din mai multe motive.
Este,, Comuna Muzeu” deoarece casele localnicilor sunt infrumusetate cu motive traditionale(,,pui,,),preluate de pe costumul popular si intalnite deasemenea pe ouale incondeiate,alta atractie a localitatii .
Casele cu motive traditionale alterneaza cu casele vechi de peste 100 de ani,restaurate de comunitatea locala.
Ciocanestiul este singurul loc din România unde se mai practica plutaritul organizându-se coborâri cu pluta, timp de o săptămână în luna august..
In fiecare an se organizeaza Festivalul National al Oualor Incondeiate,Saptamana Plutaritului,Festivalul National al Pastravului,Rascolu Stanii,Inima de Roman si Festivalul de Datini si Obiceiuri din Strabuni .Cu ocazia acestor manifestari este prezentata viata satului cu toate traditiile si obiceiurile lui.
Un alt punct de atractie il reprezinta cele 6 biserici si manastiri din comuna
Mai enumeram ca atractii turistice din comuna:Muzeul National al Oualor Incondeiate,Muzeul Etnografic,Casa Sezatorii,Mina Turistica,Stanile turistice de pe Muntii Suhard .
Se poate practica pescuitul sportiv pe Bistrita Aurie,se poate asculta ,,boncanitul,,cerbilor,poate fi intalnit cocosul de munte pe traseele amenajate .
Turistii pot sa se infrupte din bucatele traditionale la care se adauga ,,cioba ciocanesteana (cu pastrav afumat si hribi}
Nu in ultimul rand merită să vii la Ciocănești pentru aerul curat, peisajele extraordinare si linistea locurilor .


g_r65grvqlr9wdcopcgfwikf9ym.jpg
g_x8naylubu5w4bqpptmgvg0e52.jpg
g_klk5g482j39gj1tv0zhbl8yfn.jpg
g_narx5cz08w8vyyerwr72w9fit.jpg
g_ikoum83ayoyjffq1agd7nzodp.jpg
g_guh1zj573b7ecdvtoerwa3edr.jpg
g_1l4yuv7n1lcwk7vc4admr6141.jpg
g_hez8fh8z266w1bhie1z9v9ity.jpg
g_mdz6dbzy2wn10b6jq81tze1zu.jpg
g_8y4ckmw8ejvzbgdy9ctenqbb4.jpg
g_ww9xqp7mdg54krdw0uusd0ara.jpg
g_4pwf313kfnfqznxrrji4k8dss.jpg
Social Media