CORBI, JUDEȚ ARGEȘ
CORBI - SAT DE POVESTE
Comuna Corbi se afla situata in nordul judetului Arges, la poalele muntilor Iezer-Papusa, pe malurile Raului Doamnei fiind alcatuita din satele Corbi, Corbsori, Poinarei, Stanesti, Poduri si Pariesti .
Principalul obiectiv turistic al comunei este Manastirea Rupestra Corbii de Piatra care dateaza din secolul XIV si care gazduieste cel mai vechi ansamblu de pictura bizantina, pictura realizata inaintea celei de la Biserica Domneasca de la Curtea de Arges . Biserica rupestra este unica in Romania cu cele doua altare pe un singur naos realizate in cea mai pura traditie bizantina asemanatoare cu bisericile rupestre din Cappadocia .
Langa biserica din piatra se afla o casuta unicat, casa Mamei Uta denumita Casuta Albastra construita in anul 1868 . Despre casa Mamei Uta se spune ca este singura de pe pamant cu o cascada naturala in gradina . Aici legendele amintesc de populatia ce isi ducea existenta inainte de Potop - celebrii uriasi . Odata ridicata privirea, in peretele de gresie un picior imens isi face aparitia alimentand legenda privind uriasii care ar fi avut salas la Corbi acum cateva milenii .
Tot in comuna Corbi in satul Poinarei gasim povestea partizanilor, rezistenta anticomunista din muntii Fagaras, aici fiind organizata cea mai puternica rezistenta anticomunista din Romania fiind prinsi in 1958 .
In ultima duminica din luna mai in Corbi are loc Rapsodia Pastoreasca, o sarbatoare ce reprezinta urcatul oilor la munte, eveniment care are loc in fiecate an incepand cu 1970 . Este un festival al oamenilor, dedicat lor, al traditiilor, al portului si cantecului popular, al obiceiurilor, al promovarii mancarurilor locale, al bucuriei .
Din Corbi pleaca si traseul cultural turistic Via Valahia, o calatorie in timp, in esenta neamului romanesc care are ca scop punerea in valoare, in mod inedit, a istoriei si reperelor culturale ce ne definesc ca popor .
Aici gasim si alte evenimente locale care au dus la dezvoltarea localitatii, Stonebird - primul festival de muzica rock in aer liber in mediul rural, 1 Mai Antreprenoresc, eveniment in aer liber cu antreprenori locali si invitatii lor .
Muntenia Brunch eveniment gastronomic la Corbi in gradina Casutei Albastre ,
Zilele Diasporei organizat cu Repatriot in satul Poinarei
A Inflorit Bujorul In Fagaras , sus la munte descoperim pajisti imense , aer curat si minunatul bujor ,
Festivalul Florile Dalbe , activitate culturala desfasurata in ajun de Craciun
Ceea ce a inceput la Corbi ca o reantoarcere spre natura , autentic si traditie reprezinta o investitie pe termen lung , o sansa de a reda copiilor nostrii vatra stramoseasca , o datorie a fiecaruia de a-si adopta satul unde s-a nascut , unde a copilarit sau unde si-a petrecut vacantele .
g_lucvdpwh8odgybkaoe6pnvbh2.jpg
g_y9pxwufskdxb6jxkb42lnermz.jpg
g_6yu8axy7wfdqazaiur5wbcy31.jpg
g_24uk2qa4u1tqbt5czudp9urq7.jpg
Social Media