COLINELE TRANSILVANIEI
Respiră natura și trăiește povestea unui peisaj medieval cum rar mai găsești în Europa
Ecodestinația Colinele Transilvaniei, cu sate cu biserici fortificate, impresionează prin peisaje idilice. Un mozaic de moșteniri culturale (sași, maghiari, români, romi), așezat romantic într-un decor natural, protejat pentru biodiversitatea sa. Păduri, pajiști cu arbori seculari și fânețe abundă în faună și floră, cum rar mai găsești în Europa. Cu o rețea de 500 de km de trasee turistice, Colinele Transilvaniei sunt locul perfect pentru turism în tihnă, pentru drumeți, bicicliști și amatori de echitație. Monumente UNESCO întregesc tabloul, alături de case de oaspeți restaurate în stil tradițional, de șuri transformate într-un mod original în restaurante sau spații de relaxare și de servicii certificate ecoturistic. Gastronomia este versatilă, cu bucate simple și curate, dar și cu experiențe gourmet de excepție, cu degustări de vinuri și brânzeturi locale, ce îmbină armonios tradiția și modernul, în ritmurile naturii.
Cu grijă și respect față de natura, cultura și oamenii Colinelor!
Peste 60 de biserici fortificate, 5 situri UNESCO, zeci de case de oaspeți primitoare, bucate cu gust, 500 de kilometri de trasee turistice (marcate pentru drumeție și cicloturism), te așteaptă în unul dintre ultimele peisaje medievale autentice, cu experiențe pentru TINE și AI TĂI.

Între Târnava Mare, Olt și Valea Hârtibaciului, în zona dintre Sibiu, Mediaș, Sighișoara, Rupea și Țara Făgărașului, Colinele Transilvaniei sunt destinația perfectă pentru amatorii de Mișcare, Mâncare bună și Momente pentru suflet.
Suntem o destinație pentru ecoturism, certificată pentru turism responsabil, cu ecosisteme și habitate, de care oamenii au avut grijă în mod natural. Convinge-te, vizitând Rezervația de Stejari Seculari Breite - Sighișoara sau pajiștile cu arbori seculari de lângă Viscri, Florești, Gherdeal, Dăișoara sau Ticușu Vechi.

Elementul unic al destinației sunt localitățile cu biserici fortificate. Vedete sunt monumentele UNESCO de la Biertan, Saschiz, Sighișoara, Valea Viilor și Viscri.
Musai să nu ratezi: Fuga Lolelor de la Agnita, Centrul de interpretare din Alma Vii, Colecția de lăzi de breaslă și lacurile din Brădeni, Cele 100 de movile din Movile, Cetatea Rupea, Castelul Bethlen de la Criș, Biserica Armeano-Catolică din Dumbrăveni, Tărâmul Tuberozelor-Hoghilag. Descoperă poveștile din sate la Apold, Archita, Cloașterf, Cincșor, Cincu, Criț, Dealu Frumos, Hosman, Mălâncrav, Meșendorf, Moșna, Nocrich, Retiș, Richiș, Stejărișu, Șoarș, Șomartin, Țopa sau Veseud.

Un mozaic de etnii care trăiesc aici de peste 700 de ani, au creat un peisaj cultural de excepție. Influențe maghiare, saxone, române, rome sau armene se văd în monumente, în aspectul satelor, în rostul gospodăriilor, în bucatele care încântă vizitatorii, în viața simplă, dar vibrantă de aici.
Descoperă în tihnă!
Lasă mașina sau motorul deoparte. Hai la pas, pe bicicletă, pe cal sau în căruță. Încearcă Via Transilvanica: Terra Saxonum se află în întregime în Colinele Transilvaniei. Pe bicicletă, nu rata ”Poteca ADEPT”, între Viscri și Sighișoara sau traseele de lângă Mediaș și Făgăraș.
Simte viața simplă de la sat! Înnoptează în agro-pensiuni sau în case de oaspeți, în campinguri sau glampinguri. Zece dintre ele sunt certificate ecoturistic, pentru că punem preț pe calitate și sustenabilitate.

Bucură-te de natură, cu experiențe de birdwatching, foraging și mindfullness sau cu un răsfăț cu plante de leac, culese din jurul satului.
Simte aromele unei bucătării multiculturale: ciorbe dulci, arome de rabarbăr și fructe de pădure, plante aromatice, daruri ale naturii generoase. Direct de la sursă, în Puncte Gastronomice Locale, la stâne sau pe vârful unui deal. Poți da o mână de ajutor în gospodărie, dacă vrei.
Bucură-te de evenimente! Aici se întâmplă TBT Race, Transilvanian Brunch, Sărbătoarea Rabarbărului și cea a Tuberozelor, IConArts, Săptămâna Haferland, Mediaș Bike Marathon, Sonoro Musikland și multe altele.

Susține comunitățile locale, cu grijă și respect față de natură!
g_ysj8eov5hhmv4815br3q9at30.jpg
g_vz6lw2nhjqjgwt6lqo0gb2yoc.jpg
g_b32xltlr739e8thsfgkc9pw9u.jpg
g_s4wl2nfphw6r1ge2ssxqw6eoi.jpg
g_8feexwe8z1mndjs80nq1eg8gf.jpg
g_1oi4p1mcv9upojljs5lr5rs5m.jpg
g_v0z2xfrkb1mci99wijqy7e8tc.jpeg
g_j307jzrkofh14tyntzow47j44.jpg
g_d4csh9n883v2no6bbo1st2rwq.jpeg
g_fcc5zhzm0gmtwwnxt3otkndkw.jpg
g_2r32kus9k391dd1b86gj5h6br.jpg
g_uksxptlpayxzbw8dyqywv0lrb.jpg
g_be1gvdume5zai106nf7kazl2z.jpg
g_b1j6hnsfp8lgd6mquwr2xr7l6.jpg
g_4oon8y8tuslarbznu3ot7khsc.jpeg
Social Media