PĂDUREA CRAIULUI - APUSENI
Descoperă Pădurea Craiului, destinația ta de aventură!
Păduri întinse, văi înguste şi abrupte, peșteri turistice, biserici de lemn, mori de apă, gospodării tradiţionale și nu numai te așteaptă în Pădurea Craiului. De la o simplă drumeție sau degustare de specialități locale până la via ferrata, speoturism sau alte experiențe, în Pădurea Craiului nu te vei plictisi.
Am dezvoltat facilități de petrecere a timpului liber și aventură potrivite pentru toată lumea. Avem ceva atât pentru cel mai în vârstă, cât și pentru cel mai tânăr, cel mai aventuros sau cel mai greu de mulțumit vizitator.
Pornește într-o aventură ieșită din comun și Descoperă Pădurea Craiului!
Pădurea Craiului este destinația cu cea mai diversă ofertă de experiențe în natură din România.
De la iubitorii de adrenalină, până la familii sau cei dornici de relaxare oricine poate găsi câteva din ingredientele unei vacanțe de vis.
1. Peșteri amenajate
Peșterile turistice din Pădurea Craiului sunt printre cele mai interesante din munții Apuseni. Peșterile Unguru Mare, Vadu Crișului, Meziad și Peștera cu cristale din mina Farcu sunt accesibile oricui și oferă experiențe unice.
Dacă dorești să duci explorarea universului subteran la un alt nivel Pădurea Craiului e locul potrivit. Imaginează-ți kilometri întregi de galerii subterane, formațiuni cu forme ce trec dincolo de imaginație sau care sfidează realitatea. Tot ce ai nevoie este să ai echipament adecvat, un ghid specializat și dorința de a porni într-o „călătorie spre centrul pământului”.
2. Drumeție
Zeci de trasee de drumeție marcate vă invită să descoperiţi la pas frumuseţile naturii din Pădurea Craiului. Potecile tematice îmbină educația cu aventura și transformă o drumeţie obişnuită într-o experienţă de învăţare. Panourile informative descriu vizitatorilor pădurea, vieţuitoarele ei, trecutul geologic şi minier al locurilor.
3. Via ferrata și escaladă
Pădurea Craiului e un loc cu tradiție în practicarea escaladei, iar traseele amenajate de via ferrata oferă experiențe provocatoare atât începătorilor cât și celor mai experimentați. Cei mici au și ei câteva trasee unde pot învăța să facă primii pași pe verticală.
4. Rafting și kayaking
În funcție de anotimp sau de nivelul precipitațiilor, Crișul Repede poate fi blând sau dezlănțuit. Monitori specializați sunt gata să te îmbarce pentru o aventură acvatică, iar o tură la vâsle poate deveni începutul unei frumoase pasiuni.
5. Cicloturism
Aici găsești trasee pentru toate gusturile și toate nivelurile de pregătire, de la mountain-biking, la cicloturism sau cross-country. Întinse pe o distanță de peste 300 de km, traseele de cicloturism din Pădurea Craiului te vor ghida în tot acest ținut de poveste.
6. Alergare montană
Aceia pentru care drumeția e floare la ureche, pot să îşi încerce puterile pe unul din traseele de alergare montană din Pădurea Craiului. Peisajul şi cele 9 trasee marcate, nu tocmai uşoare, îi lasă fără respiraţie chiar şi pe cei mai încercaţi sportivi.
7. Călărie
Călăria este o modalitate agreabilă de petrecere a timpului liber cu o mulțime de beneficii fizice și emoționale. În Pădurea Craiului se organizează drumeţii călare pentru începători sau avansaţi, activități de inițiere în călărie şi activităţi ce presupun interacţiunea directă a vizitatorilor cu caii: plimbat, hrănit, ţesălat.
8. Tradiții și gastronomie
Pădurea Craiului nu înseamnă doar aventură. Datinile şi tradiţiile legate de marile sărbători adaugă un plus de farmec şi culoare acestor locuri. Evenimentele, obiceiurile, gastronomia locală şi renumita pălincă de Bihor nu fac decât să întregească o vacanţă în care veţi uita de toate grijile.
g_8pbjwaazugtuurk6v080m9c8j.jpg
g_okxjw7gsnu4dnbg3ukgzfg22o.jpg
g_1v9xijtqplc6vu5wt3b779txs.jpg
g_sht0z1fui9gw7u3462qjckgoe.jpg
g_kfzisw2qygmv2xwr1jdd2rmlt.jpg
g_oiav8o9r66hnbsiyn3tdfgr8d.jpg
g_z0h7xbu6w2lisfnpr2fahk6g8.jpg
g_yda36n8y8dfbpleo9rcz2474n.jpg
g_rttca7mnqrzaboh0tdc1jqadk.jpg
g_zn0q2s8cmfqwkxudsw4tt7yqx.jpg
g_4ovrnjsy9b2h2o7kzvs07b8cj.jpg
g_fsugzd9txegfuab90n399s1gw.jpg
g_uxa48sojty0de9vaxr3fm73jo.jpg
g_hfj30lzwk0iwh3qov1r5nipe7.jpg
g_tu9g49hh9l3w52caaddtzsrgk.jpg
Social Media