REZERVAȚIA NATURALĂ ,,PLAIUL FAGULUI '', REPUBLICA MOLDOVA
Rezervația Naturală ,,Plaiul Fagului''- destinația ideală pentru iubitorii de natură, drumeție
Rezervația Naturală ,,Plaiul Fagului’’ este un loc de poveste de exemplu primăvara covorul de vegetaţie, care este de un verde crud pestriţat, cu multitudinea de flori îţi alină privirea. Păsările îţi mângâie auzul prin cântecele lor minunate. Vara pădurea îţi oferă răcoarea ei combinată cu mirosul florilor şi cântul păsărilor. De-a lungul traseului se întîlnesc un şir de plante rare. Toamna - acelaşi covor de vegetaţie, dar cu un spectru de culori îmbinate armonios de un gălbui, roşietic, auriu. Iarna – totul e cuprins de un alb imaculat. În acest anotimp cel mai uşor se observă lumea animală (cerbi, căpriori, mistreţi), deoarece ele se concentrează în centrul rezervaţiei, unde se plasează hrana suplimentară. Rezervația poate vizitată de turiștii iubitori de natură și dornici să învețe cât mai multe despre lumea care-i înconjoară.
Frumuseţea pădurilor, marea lor măreţie se datorează aşezării neordonate a speciilor de arbori de-a lungul versanţilor, ceea ce condiţionează o îmbinare armonioasă de culoare şi formă. Asemenea frumuseţe oferă toate pădurile Podişului Central al Codrilor, însă „Plaiul Fagului" este un şi tezaur al frumuseţii, de o expresivitate deosebită, loc ideal de reintegrare cu natura de regăsire a originilor, deoarece această pădure a fost un bun aliat al omului în perioada năvălirii hoardelor străine.
Denumirea rezervației „Plaiul Fagului” simbolizează pădurile de fag, care ocupă o suprafață comparativ modestă pe acest teritoriu. Aici, in rezervația Plaiul Fagului găsim misterul florei înscrise în Cartea Roșie, printre care se enumeră: mălinul, tulichina, ghiocelul-nival, perișorul, pana zburătorului și specii rare de ferigi. Fauna include câteva mii de specii, printre care multe rare, precum fluturele mahaon, coada rândunicii, fluturele pestriț, rădașca, gândacul rinocer, croitorul stejarului, croitorul cenușiu, libelula imperială, broasca roșie de pădure, vipera, șarpele de alun, ciocănitoarea neagră, gaia neagră, jderul-de-pădure, pisica sălbatică, vidra și multe altele.
Rezervația Plaiul Fagului reprezintă un tezaur prețios pentru natura Moldovei.
g_33v0fbbgrla3ezh8nhg0ik2th.jpg
g_18q0i6u6wa5e82r3bdkc4f52y.jpg
g_pmslwb83y1mvl7vs02cc4ko3v.jpg
g_dkbrywmy66iosfdgk4de7k3y2.jpg
g_wlqj32vaez0tpwwd3f29tunik.jpg
g_znurafunbig5rx8z0m3i7pa3b.jpg
g_ncc3i9y6iza5ygjprqhhtjjlj.jpg
g_dq0pfgja76url7vshek1i1ymc.jpg
g_32lqrwzz55u7ykk9oalgsqkk9.jpg
g_9cj6rldk01esyp5zqpn7u6j6e.jpg
g_hj0xvjmi1lntji5geed6c5gsi.jpg
g_5rjjopeqe8ea1em644n1roxa4.jpg
Social Media