ȚINUTUL ZIMBRULUI, NEAMȚ
Locul unde zimbrii și legendele trăiesc liberi
Armonia dintre natură, cultură, spiritualitate, istorie și tradiție fac din Ținutul Zimbrului o destinație de basm.
Romsilva - Parcul Natural Vânători Neamț este locul unde zimbrii au fost lăsați liberi pentru prima dată în România, după aproape 200 de ani de la dispariție. O inițiativă de succes ce a fost sursă de inspirație și pentru alte locuri din țară.
Zimbrul este inima microregiunii, dar prin dezvoltarea destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului creăm un puzzle complex și armonios, punând în valoare tot ce este specific, autentic și local.
Pe lângă bogăția naturală, cultural-istorică (Cetatea Neamț, cele 4 case memoriale, monumente istorice), spirituală (cele 17 schituri și mănăstiri), ne bucurăm în Ținutul Zimbrului de tradiții încă vii, de oameni talentați. Le punem în valoare prin evenimente precum EcoBrunch în Ținutul Zimbrului, festivaluri, târguri de produse locale sau ateliere cu meșteri, cu bucătari pasionați. De asemenea, lucrăm cu comunitatea locală pentru a crea experiențe locale, pentru a conștintiza importanța dezvoltării sustenabile.
Călătorule, vino să descoperi Ținutul Zimbrului, destinația de ecoturism a județului Neamț. Pășind pe urme de zimbru în păduri seculare, vino să asculți cum picură nemurirea în candele și simte cu palma anii perindați peste Cetatea Neamț. Retrăiește amintiri din copilărie și află ce înseamnă sloiul, alivanca, poverla sau jintuitul. Ascultă vorba oamenilor locului și privește-i cum meșteșugăresc obiecte de mult uitate Oprește-te preț de o clipă și vei simți cum crește sufletul, cuprinzând laolaltă trunchiul unui arbore, viețuitoarele pădurii, altarul unui schit.

Ținutul Zimbrului are ceva special. Chiar și cei care vin aici să lucreze, reușesc să se relaxeze, să se simtă în vacanță. Atmosfera care este creată de armonia dintre natură, cultură, spiritualitate emană o energie aparte.
Aceste meleaguri au fost sursă de inspirație de-a lungul timpului pentru cunoscuți scriitori, mai ales pentru poetul universal Mihai Eminescu. Codrii de Aramă și Pădurea de Argint sunt și astăzi locuri unde îți poți trage sufletul și te poți conecta cu tine.
Te poți reconecta cu tine sau cu cei dragi și descoperind traseele de drumeție și cicloturism din destinație, satele sau admirând frumusețile de la punctele de belvedere. Fără a omite secularele lăcașe de cult sau satele monahale care fac ca această zonă să fie cunoscută drept Athosul României.
Mărețul zimbru cutreieră agale și liber prin Romsilva - Parcul Natural Vânători Neamț. Poți avea surpriza să te întâlnești cu el și în vizitele pe la mănăstiri. Dar dacă îți dorești să îi întâlnești într-un mediu organizat, poți alege să mergi în căutarea lor împreună cu rangerii ariei protejate.
Îți dorești să simți energia locului și în același timp să te bucuri de o experiență autentică creată de către localnici? EcoBrunch în Ținutul Zimbrului este un eveniment unde e neapărat să ajungi.
Festivalurile Zilele Cetății Neamț sau Bzone Folk sunt ocazii de simțit atmosfera medievală sau de retrăit emoțiile anilor ce au trecut. În plus, sunt și ocazii să te înfrupți din bunătățile pregătite de bucătari iscusiți, sau să iei cu tine un suvenir realizat de oamenii locului. Iar la Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou alaiurile de mascați și colindători dau viața tradițiilor din moși-strămoși ale locurilor noastre.
Așadar, o vizită în Ținutul Zimbrului se îmbină armonios cu o călătorie în timp, pentru că aici trăim legenda.
g_jiszkfrjc9zt2azoxwqlzs6qi.jpg
g_nk312zm8ycvt636n0or193jf0.jpg
g_9mx5h91ut84xdi4lewt8v6hqg.jpg
g_1gx8j377vhk1dw3thloo6hn30.jpg
g_fa7if5t74eok4udzwg1ssja8z.jpg
g_ar77b30vfy5eestb2ufdvu0mk.jpg
g_un4djw51bqv4p29izvuzt3jlh.jpg
g_nfa7rhji2gyus28atqq8emds2.jpg
g_n64sbt29sqym2v6xhohz9bhag.jpg
g_fjgwfssalj7xj3tr1w6z9ymqy.jpg
g_stknnpsxjd5yxxeugpm0rqqnq.jpg
g_56qgphvhwgy5zomrr6p8abw82.jpg
g_mnl9zmnyeyvns06k3iupscnvn.jpg
g_cv7dgykj7eqovpq76844brig3.jpg
g_tdpmd12fmp2q8gs8zerb82kpy.jpg
Social Media