ȚARA DORNELOR
Țara Dornelor, izvorul verde al Bucovinei, locul unde tradiția, natura și aventura se întâlnesc!
Țara Dornelor se distinge ca un potențial câștigător datorită apelor sale minerale renumite pentru proprietăți revigorante, aventurilor în peisajele pitorești ale Carpaților Orientali - accesibile călare, pe bicicletă, pe schiuri sau pe apă - și drumețiilor captivante în jurul celei mai mari caldere vulcanice din România. Aceste trăsături unice o recomandă ca o destinație de neegalat pentru orice căutător de frumusețe naturală și experiențe autentice.
Țara Dornelor, izvorul verde al Bucovinei din nordul Carpaților Orientali, este o destinație perfectă pentru cei care iubesc natura, relaxarea și frumosul. Aici, o combinație unică de peisaje naturale impresionante, tradiții culturale autentice și o varietate de activități te așteaptă. Ca destinație de ecoturism certificată, compusă din stațiunea balneară Vatra Dornei și nouă comune învecinate, Țara Dornelor își etalează apele minerale revigorante și peisajele montane unde tradițiile sunt încă vii și bine păstrate.

Natura își dezvăluie splendoarea, de la masivele Suhard, Giumalău și Bistriței, până la Rezervația Geologică 12 Apostoli din Parcul Național Călimani. Un loc cu o biodiversitate impresionantă, cu păduri de molid și zâmbru care se întrepătrund cu pajiștile alpine.

Varietatea activităților în aer liber este și ea la înălțime. De la drumeții montane și cicloturism, la turism ecvestru și rafting pe Râul Bistrița, Țara Dornelor oferă multe posibilități de explorare. Iarna, schiul alpin, schiul de tură și plimbările cu trăsura prin sate adaugă farmec sezonului rece, în timp ce observarea faunei sălbatice îmbogățește experiența în natură.

Cultura și meșteșugurile locale sunt onorate și păstrate cu mândrie. Comuna Ciocănești, un veritabil muzeu în aer liber, îți dezvăluie tradițiile locale prin peste 600 de case și clădiri publice decorate cu motive tradiționale preluate de pe portul popular.

Oferta de cazare din Țara Dornelor este la fel de diversă ca peisajele sale. De la pensiuni și cabane rurale de 2-4 margarete, spații de cazare moderne cu restaurant propriu, ciubăr și saună, la pensiuni rustice cu caracter agroturistic, unde poți gusta din bucate naturale și sănătoase. Vatra Dornei completează această ofertă cu hoteluri, centre balneare și vile care variază de la 1 la 4 stele.

Mâncărurile și produsele locale sunt o atracție în sine, de la hribii și gălbiorii cu smântână, la balmoșul gătit la buturugă, tocineii cu smântână, ciorba ciocăneșteană și dulcețurile cu fructe de pădure, până la șvaițerul și brânzeturile recunoscute ca produs montan, ori păstrăvul afumat în cobză de brad. Aceste delicatese sunt o încântare pentru orice gurmand și reflectă bogăția culinară specifică Bucovinei.

Anual, Țara Dornelor se animă cu peste 50 de evenimente sportive, artistice și culturale. Ca oaspete, ai ocazia să te bucuri de atmosfera vibrantă a festivalurilor locale, să explorezi peisaje rurale într-o plimbare relaxantă pe Tărâmul izvoarelor cu apă vie de la Panaci, să urmezi potecile tematice din tinovurile de la Șaru Dornei, Poiana Stampei și Coșna, sau să descoperi arta, bogația faunei și florei, meșteșugurile și poveștile locale în centrele muzeale și de vizitare. Fiecare moment petrecut în Țara Dornelor promite să fie memorabil și împlinitor.

Pentru mai multe informații și pentru a te pregăti de o experiență unică în inima naturii, vizitează www.taradornelor.ro. Un izvor de verde, care te va umple de energie și sens.
g_jn53ab4b6uclxalfcdehq5y2x.jpg
g_e0qdlnpte9s01gvgj1nvant4y.jpg
g_3beqx1jnso4vnyuvpmd00bova.jpg
g_52uxgx5awzw66lh006pcuva6h.jpg
g_ja6dgs92gdp3wz3it0yovj4fb.jpg
g_oaif48vmucgbri3c18javwv83.jpg
g_g6xff1c56kaftn4blwvo01hvk.jpg
g_bp5j3bpclxmcbbzmj70r57z5i.jpg
g_c871gd898e2t4b2nquzugvxfu.jpg
g_1czdhksa07s2shim377h3taf2.jpg
g_1ievxzx75adyse51t801a8acd.jpg
g_xkz3rqi62thecll4p7p6nrh8y.jpg
g_yvjy8cuwq0vbeuqamn7dlf048.jpg
g_deo98qn8tpq4eiwfkgfdx57lk.jpg
Social Media