TIMIȘOARA
Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023/4 La nesfârșit
Când ți se face dor de o călătorie de neuitat, strigă din toată inima “Libertate” și aerul Timișoarei îți va umple plămânii!

Orașul despre care se spune că este o stare de trăit, nu un loc de vizitat, vă așteaptă astăzi cu peste 900 de motive pentru a-l vizita, fie soare, fie ploaie. Acesta este numărul clădirilor de patrimoniu din oraș,Timișoara având cea mai extinsă zonă de monumente istorice din România.

Fie că dansezi alături de prieteni la un festival într-o pădure din apropiere, că plonjezi în lumea artelor sau descoperi poveștile orașului, că te lași uimit de gastronomie sau iubești natura și vrei să încerci experiențe inedite străbătând câmpia într-un vapor, este câte ceva pentru fiecare! Vino! Visit Timișoara!
Explorează orașul! Cel mai bun mod de a-ți începe explorarea este un tur ghidat pietonal în centrul orașului, Timișoara având cea mai extinsă zonă pietonală din România. Poți continua prin salba de parcuri din zona istorică, un parcurs de mai mulți kilometri purtându-te prin cele șapte mari zone verzi ale citadelei care și-a căpătat de-a lungul timpului renumele de oraș al parcurilor.

Dacă preferi bicicleta, poți străbate Timișoara de la un capăt la altul pe malurile Begăi și să te oprești…în Serbia. Cea mai lungă pistă de biciclete asfaltată din țară, pista care leagă Timișoara de țara vecină pe o distanță de peste 35 de kilometri, este accesibilă din orice punct te-ai afla.

Ori poți folosi vaporașul din centru pentru o vizită în boemul cartier Fabric, pentru ca mai apoi să te lași purtat pe apele râului prin Câmpia Banatului.

Călătorești cu familia? Muzeul Satului Bănățean este cu siguranță un loc în care poți petrece ore agreabile. Una dintre atracțiile principale este ansamblul care recreează centrul unui sat tradițional și care include: școală, biserică, primărie, birt, casă națională.

O pauză de relaxare în zona pietonală pică întotdeauna la fix, iar o cafea la o terasă, o băutură răcoritoare, o prăjitură sau chiar un prânz sunt prilejul perfect să te oprești din plimbare. Apropo, știai că centrul orașului Timișoara cuprinde trei mari piețe care se leagă una de alta și formează o splendidă ofertă de petrecere a timpului liber?


Bucură-te de cultură! Operă, muzică clasică, teatru sau o seară în club? Timișoara ți le oferă pe toate, găzduind anual zeci de festivaluri. Orașul Capitală Culturală Europeană a anului 2023, Timișoara își continuă călătoria vibrantă de revigorare a peisajului său cultural și urban, punând în lumină oamenii și energiile lor creatoare. Singurul oraș din Europa cu trei teatre de stat în trei limbi, Timișoara are cea mai diversificată structură etnică și confesională din România, aici coexistând 21 de etnii și 18 culte religioase. Diversitatea și toleranța sunt motorul dezvoltării orașului și vei simți asta cu fiecare experiență aici!

Orașul care a strălucit în prima rețea publică de iluminat electric stradal din Europa, unde a apărut primul ziar tipărit și s-a dat în folosință primul tramvai tras de cai de pe actualul teritoriu al României, Timișoara este și primul oraș liber de comunism din România. Este, cu siguranță, locul care te cucerește imediat după ce ajungi aici și te cuprinde în povestea sa. Iar povestea Timișoarei este despre diversitate, inovație și curaj.

Vino! Visit Timișoara!
g_l14g5oifu343r9bw1o6aiotpb.jpg
g_eo1hky07mfy6e1r5lwy5p9v0e.jpg
g_uajap8ouqarnzzp62fqzoqyma.jpg
g_lriyurb4nvpjfrcp3leqt4jbl.jpeg
g_lpn62obzd9iwjzg2crycrn78h.jpeg
g_udy7xply00sk3bb4awsxhtrn7.jpeg
g_e8wi1jhw4cdqvqantszzqtggf.jpeg
g_5z42dnvpf89h5t0kasln64rlm.jpg
g_m0f7t1c13j86ku6k1r0b4xtn6.jpeg
g_v7g3qrjgeamsm0fyqk1yy5nmw.jpeg
Social Media