BRAN
Bran, locul care a pus Transilvania și România pe harta mondială. Descoperă tărâmul său de basm!
Branul este un loc cu adevărat special. Povestea sa a început cu mult timp în urmă, fiind una dintre cele mai vechi așezări din zona Munților Carpați din România. Este cunoscut la nivel mondial datorită fortăreței sale, cunoscută și sub numele de Castelul Bran sau Castelul lui Dracula, care a fost construită în secolul al XIV-lea ca punct strategic de apărare și control al drumurilor comerciale și a constituit un important centru administrativ în Transilvania. Astfel, Branul a început să-și contureze imaginea sa distinctă ca un loc deosebit încă din acele vremuri. Cu trecerea secolelor, Branul a evoluat, dezvoltându-se ca un important centru cultural și turistic al regiunii. Astăzi, el este cunoscut în întreaga lume atât pentru frumusețea sa naturală, cât și pentru legăturile sale istorice și culturale.
Branul este o destinație turistică de renume internațional, atrăgând milioane de vizitatori din întreaga lume cu frumusețea sa naturală și bogăția sa culturală. Loc încârcat de istorie și tradiții, este recunoscut mai ales datorită castelului Bran, sursa de inspiraţie a celei mai fascinante legende, cea a Contelui Dracula.
Branul este însă mult mai mult de atât. Este istorie, tradiție, comunitate, natură, loc de relaxare și agrement. Situat la 25 km de Braşov, Branul era poarta de legătură între Transilvania şi Valahia, străjuită de-o parte de Masivul Piatra Craiului, iar de cealaltă de Masivul Bucegi. Castelul, construit între 1377-1388, a servit ca punct de vamă și fortăreață împotriva Imperiului Otoman. În anul 1920, a devenit reşedinţa favorită a Reginei Maria. Pentru că locul acesta a rămas mereu în sufletul Reginei, în 1940, inima sa a fost adusă la Bran și depusă în stânca din fața Castelului. Deși acum inima nu mai este la Bran, cripta, în care inima Reginei s-a odihnit, poate fi vizitată.
Dar de ce este totuși atât de iubit de turiștii din înreaga lume? Numai anul trecut, 1,2 milioane de turiști au trecut pragul Branului. Pe lângă castel, Branul oferă o multitudine de experiențe autentice celor ce aleg să îl viziteze. Pentru a trăi cu adevărat experiența unică oferită de Bran trebuie să petreceți timp admirând peisajele desprinse parcă din povești care au făcut ca inima Reginei Maria să fie definitiv atrasă de aceste locuri. Puteți explora traseele montane unice în tihnă, atât la pas, cât și pe bicicletă, vizita frumoasele monumente și biserici, și descoperi istoria și tradițiile locului păstrate cu grijă de-a lungul timpului. La Bran încă se mai țese tradițional, de Paște se încondeiază ouă cu motive tradiționale transilvănene, se pictează icoane pe sticlă și de sărbători se poartă cu mândrie portul popular românesc. Desigur, o vizită la Bran nu poate fi considerată completă dacă nu gustați din produsele tradiționale, a căror veste s-a dus în toată țara, datorită gustului bun, al calității ingredientelor și al rețetelor unice folosite de producătorii locali. Aceștia folosesc rețete vechi, moștenite din familie, obținând gustul deosebit al brânzeturilor, al pastramei, al cărnii afumate, sau al băuturilor aromate care au îmbiat generații întregi.
Branul este un loc viu, în continuă mișcare. Indiferent de perioada anului în care alegi să îl vizitezi, mereu vei găsi evenimente interesante la care poți să participi. Oferta de cazare este una foarte largă, Branul fiind o destinație excelentă atât pentru familiile cu copiii care caută să se relaxeze, cât și pentru tinerii care vin să se distreze la aerul curat de munte. Vara, vă puteți bucura de piscine și centrele spa ale pensiunilor și hotelurilor, iar iarna, de schi la poalele munților Bucegi. Branul este nu doar un loc, ci o adevărată experiență ce merită trăită măcar o dată. Dar vreți să aflați un secret? Vă veți întoarce ori de câte ori veți avea ocazia.
g_h1krtjib9x8oo6quq5idk0tib.jpg
g_g85y8z3z5qb5xfjefi5u7fsyl.jpeg
g_edui0w6jiyidoxlalfj8a0dsp.jpeg
g_14b04dslooom2pp9k60jcfs1m.jpg
g_ut65qzix44t4o09ddyj36g4d6.jpg
g_3hapz3r0zd19bal25n682khbm.jpg
g_s6i4153gc55m5sffeajyjkwdp.jpeg
g_3z1ta9hj1q34jgv1h6hnf018m.jpg
g_vgvzxb0bsyt089u8j7i43ipxz.jpg
g_p22pyjpougmtkib5hx6c3fmkj.jpg
g_q5a5zacpfpa4k8z1ee7nd3enb.jpg
g_ry6he4t5cfr34e3v1bcmxxvsx.jpeg
g_lgezvmftsce4onji0e8u02njo.jpg
g_0bzi54bfxdaycx426rulqrovs.jpg
g_4r96zydjhlwkr9ma37sr7iowo.jpg
Social Media