SOVATA
Sovata – stațiunea celor 4 anotimpuri
Stațiunea Sovata s-a reinventat în ultimii ani, devenind o stațiune balneară de nivel european. Apa tămăduitoare a lacurilor sărate din centrul stațiunii oferă în primul rând remediu pentru afecțiunile reumatice, dermatologice, neurologice, ginecologice sau respiratorii. Însă beneficiile unui sejur la Sovata nu se opresc aici. Indiferent de anotimp, la Sovata există oferte variate pentru a petrece mai multe zile într-un mod agreabil. Începând de la plimbările în natură din jurul lacurilor, la explorarea zonei pe bicicletă sau în timpul unei drumeții și până la vizitarea obiectivelor turistice culturale din zonă, există activități potrivite pentru orice vârstă.
Aici vă puteți delecta cu bucătăria secuiască la ea acasă: de la langoș cu brânză și usturoi, la Kürtőskalács, Gúlyás și alte specialități ale bucătăriei ungurești, dar și românești, turiștii sunt ademeniți la restaurantele și terasele din stațiune.
Sovata este fermecătoare în orice anotimp: primăvara, când natura se trezește la viață, vara când puteți înota în lacuri și vă puteți bucura de soare, toamna când culorile pădurilor sunt deosebit de frumoase sau iarna când lacurile se transformă într-un peisaj desprins din poveste, veți găsi mereu ceva fascinant de explorat și de experimentat în această stațiune.
Sovata este una dintre cele mai frumoase stațiuni din țară, renumită pentru beneficiile sale terapeutice, care oferă experiențe de neuitat pe tot parcursul anului. Situată în județul Mureș, Sovata este o destinație de vacanță ideală pentru cei care caută să se bucure de toate cele patru anotimpuri într-un peisaj de un farmec inedit.
Stațiunea cunoscută azi s-a dezvoltat în urma formării Lacului Ursu, în anul 1875, iar în perioada interbelică, a fost una dintre stațiunile preferate ale Reginei Maria a României. În ultimii ani, Sovata s-a reinventat și s-a modernizat, devenind una dintre cele mai căutate și mai cochete stațiuni balneare din România.
Atracția principală a stațiunii o reprezintă Lacul Ursu - cel mai mare lac helioterm din lume și unic în Europa – care este înconjurat de alte lacuri sărate amenajate (Lacul Negru, Lacul Aluniș) optime pentru băi și relaxare, dar și lacuri sărate neamenajate, contribuind cu aerosoli la aerul inspirat în timpul plimbărilor în stațiune. De asemenea, aici găsim și lacurile cu apă dulce Paraschiva și Tivoli.
Apele calde și sărate, împreună cu nămolul sapropelic sunt un adevărat remediu pentru numeroase afecțiuni, din care amintim reumatismul, afecțiuni ale uterului, rahitismul, anemia, etc. Chiar dacă Lacul Ursu este deschis doar în lunile de vară, bazele de tratament își desfășoară activitatea pe tot parcursul anului. Stațiunea funcționează la capacitate maximă în sezonul estival, cu o ofertă bogată de activități: plimbări pe potecile tematice amenajate în jurul Lacului Ursu - până la Turnul Belvedere, plimbări cu trăsura trasă de cai, plimbări cu mini-trenul prin stațiune, parcurile de aventură, plimbări cu barca pe Lacul Tivoli, echitație și parc de animale.
În jurul stațiunii, Mocănița Sovata-Câmpu Cetății oferă turiștilor posibilitatea de a petrece o zi relaxantă în familie, pe traseul de 14 Km de cale ferată îngustă la capătul căreia turiștii pot vizita noul Centru de vizitare Mini-Niraj cu o machetă care reprezintă toată Valea Nirajului, sau pot gusta un păstrăv proaspăt și se pot plimba pe dealurile împădurite până la Lacul cu Arini.
Pasionații de relaxare activă au la dispoziție trasee de drumeție și de bicicletă bine marcate și întreținute ca Via Transilvanica și alte trasee care pornesc din stațiune, dar pot explora și cel mai înalt munte din zonă, Saca Mare (1777 m) traseu care pornește din stațiune.
La doar 8 Km de Sovata se găsește pârtia de schi Aluniș, care completează oferta turistică a stațiunii în sezonul de iarnă, unde se găsește o pârtie roșie pentru avansați, una albastră pentru începători, dar și posibilitate de săniuș și tubing.
Sovata este o destinație excelentă pentru a petrece un sjur de mai multe zile, având la dispoziție 274 de unități de cazare care satisfac toate nevoile, de la camere de închiriat, vile, pensiuni cu piscine și SPA, până la hoteluri de 3 și 4 stele. Poziția geografică a stațiunii oferă posibilitatea pentru excursii de o zi: Târgu Mureș, castelele de pe Valea Mureșului, Castelul Rhédey din Sângeorgiu de Mureș sau cetatea medievală Sighișoarara fiind doar câteva dintre atracțiile de vizitat din zonă.
În concluzie, Sovata este mult mai mult decât o simplă stațiune de vară. Indiferent de sezon, această destinație oferă o varietate de activități și atracții care vor satisface chiar și cei mai exigenți turiști. Fie că veniți să vă relaxați în apele sărate sau să explorați peisajele spectaculoase din jur, Sovata vă va încânta cu farmecul său autentic și cu atmosfera sa primitoare pe tot parcursul anului.
g_jqw1i0zxp3v6a6rlsu7i1fnzf.jpg
g_m6i79k9mo1h4bvyb7rf8i82dq.jpg
g_d8ro57s4r21p3tow7uhiw14kw.jpg
g_igavbzbdxqf0dgqm6h6ywtprm.jpg
g_hgm34o9qfufkx6u0t021xrnh2.jpg
g_cyjahr7574cp6c39gl2t52a97.jpg
g_nojibl0mn92ehwanxhwo8co0d.jpg
g_ua5q63stcdhz7vqxyymv8g5zn.jpg
g_wpe13cnbpqefl1nps23zowtde.jpg
g_14lhb1n2rdfkwhml783br19a8.jpg
g_pm5thl0hfuko18ipeal0lpmg7.jpg
g_ngg6ezx7toyfp52a5a098rpmq.jpg
g_ug0as6o9lc93660nt6pznzu30.jpg
g_gvkn61o7q4d7nnlw66obpx16z.jpg
g_jyaxhy5lib52jlpukpopuyvfk.jpg
Social Media