STAȚIUNEA PĂLTINIȘ
Din 1894, la Păltiniș se scrie povestea turismului montan
Staţiunea montană Păltiniş
Amplasată la altitudinea de 1442 m în munții Cindrel, în mijlocul pădurilor revigorante de conifere, înconjurată de culmi montane şi păşuni întinse, stațiunea Păltiniș este un imens teren de sport.
Climatul blând și buna accesibilitate au transformat Păltinișul într-un laborator pentru experiențe inedite în natură. Ghizii de turism au dezvoltat noi experiențe atractive pentru iubitorii naturii: observarea astrelor în Poiana Găujoara sau pe Valea Frumoasei, observarea florei și faunei sălbatice, foraging (cules de ciuperci și fructe de pădure), sesiuni de yoga și mindfulness în pădurile de conifere sau la Rezervația Iezerele Cindrelului.
O reţea densă de trasee turistice invită la practicarea sportului preferat tot timpul anului.
Staţiunea montană Păltiniș a fost întemeiată de Societatea Carpatină Ardeleană a Turiştilor-SKV (Siebenbürgischer Karpatenverein) în anul 1894, fiind cea mai veche staţiune montană din România. În anul 2022 SKV a adus la Sibiu evenimentul EuroRando-Întâlnirea Europeană a Drumeților. Odată cu acest eveniment, administrația județeană a dezvoltat programul Anii Drumeției, prin care au fost reabilitate toate traseele turistice din Păltiniș și împrejurimi. Mai mult, traseele au fost digitalizate permițând parcurgerea în autonomie și în deplină siguranță. O bază Salvamont a fost deschisă în același an contribuind la calitatea destinației și la siguranța oaspeților.
Destinație pentru rutina ta sportivă
Stațiunea este un imens teren de sport pentru practicarea activității preferate. Oaspeții se pot alătura cluburilor de alergare, ciclism sau drumeție pentru antrenamente cu antrenori și ghizi de turism sibieni. Pasionații de întreceri sportive au posibilitatea de a participa la Turul ciclist al Sibiului, Păltiniș Challenge sau la Triada MTB-Păltiniș.
Școala pentru activități în aer liber
Stațiunea oferă infrastructura potrivită pentru inițierea în sporturi: drumeție montană, MTB, tiroliană, parapantă sau kiting, vara. În sezonul de iarnă, complexul de schi&snowboard Păltiniș Arena este locul pentru inițiere în schi alpin și snowboard, iar potecile de drumeție sunt perfecte pentru practicarea drumeției pe rachete de zăpadă și a schiului de tură. Cu toate că nu au cele mai lungi pârtii de schi, domeniile schiabile sunt cu certitudine cele mai distractive. Pe tot parcursul iernii, la Păltiniș Arena se organizează competiții ce îmbină performanța sportivă cu divertismentul și creativitatea.
La hotelul CastelNor oaspeții au parte de relaxare în centrul spa și de priveliști panoramice extraordinare înspre munții Carpați, orașul Sibiu și întreg Podișul Transilvaniei.
Fructe de pădure și brânză de Mărginime
Stânele din zona alpină oferă momente inedite de întâlnire cu oierii mărgineni și sunt surse de aprovizionare cu brânză telemea proaspătă. Gustarea poate fi completată cu ciuperci, afine, zmeură, măcriș și apă rece de izvor.
Indiferent de sezon, staţiunea montană Păltiniş oferă experienţe revigorante în natură.
g_74m69glydb1lfbjyd6fhz58jf.jpg
g_kylapxv8lwksqwc79jtetuovp.jpeg
g_3d97lxyhf3u5osy6rivuiuc9j.jpeg
g_sttzcxxckoqcr2fitl65u7dgm.jpeg
g_1homfu1acofojg8sysega2kxy.jpg
g_kgzb9jmoms0jik54hajgo09zw.jpg
g_x8guceknkjix2ko0yytdoarmh.jpg
g_fz6lxjq9dpzs4qb8pb273g93b.jpg
g_fomno92dkvkj89stryd2g7nuv.jpeg
g_2bstqhi16x1o973ysu9t93se7.jpeg
g_srj3f1gm4gd9jdakyjdwdvrtu.jpeg
g_ksiakhx86jfxq1u0pt87qw9zz.jpeg
g_2eqedihn7ele8pvu8rgbljzfs.jpg
g_j1tc8bz28td4pxc5tajn44heh.jpg
g_dgwwwgp91jhisnm1bhdajdwm7.jpg