STATIUNEA BALNEOCLIMATERICĂ AMARA
Obiectiv turistic natural – Lacul Amara
Crearea unei infrastructuri publice de turism și agrement – Lacul AmaraAmara este un oras situat in judetul Ialomita, in sud - estul Romaniei, in estul Campiei Romane, pe malul lacului Amara, la distanta de 9 km de Slobozia, Orasul include în arealul său administrativ Stațiunea balneoclimaterică Amara cu caracter permanent aflată la 2 km de orașul cu același nume.

Statiunea Amara este recomandata pentru tratamentul bolilor reumatice degenetative (spondiloza, artroza, poliartroza), a bolilor reumatice inflamatorii (reumatismul inflamator), bolile ginecologice (mertosalpingita cronica, insuficienta ovariana, sterilitate secundara) dar si a disfunctiilor asociate (dermatologice, endocrine).
LACUL AMARA ESTE UN LAC NATURAL — fost liman fluviatil barat cu aluviuni, situat într-o depresiune (Crivaia), veche matcă a râului Ialomița. Este alimentat cu ape din precipitații, care spală eflorescențele produse la suprafața rocilor din Câmpia Română și de către apele subterane (freatice) încărcate de săruri (predominant sulfați și cloruri). Sulfatul de magneziu și sulfatul de sodiu dizolvate în mare cantitate în apa lacului, îi dau gustul foarte amar care maschează gustul său sărat.
g_moh4fvtslfbq52n61zv26a1ng.jpg
g_i8ewb7vvo4m0en4h92gsthw5q.jpg
g_cicz170amffwj9davavurhho9.jpg
g_pzirdg8g45pl036jjztu28chc.jpg
g_z9ols7qt69xtjapuxvg70go6y.jpg
g_ubtcw8nlkcea1tafh9o639742.jpg
g_cirh0hibq87sfplhyz2nw5hao.jpg
g_o0vkw047aziuof3byoo65wbux.jpg
g_euvatnomuwxdcqrjnfhq4iq8f.jpg