STAȚIUNEA MOINEȘTI, JUDEȚUL BACĂU
Moinești - istorie multimilenară, petrol, dadaism, sănătate și recreere
Municipiul Moinești, recunoscut și ca stațiune turistică de interes local , este o localitate cu o istorie multimilenară (pe aceste meleaguri au fost descoperite artefacte precum statuete, vase de ceramică, ruine ale unei ample așezări neolitice, cu o vechime de peste șase milenii), recunoscută pentru tradiția și continuitatea aurului negru românesc, și care își întâmpină turiștii cu mesajul „Veniți în Tzara Dada”, grație moștenirii dadaiste care promovează imaginea moineșteanului universal, Tristan Tzara. Oferta turistică este întregită de posibilitatea adoptării unui stil de viață sănătos și activ prin tratamentul cu ape minerale, efectuarea curelor de teren, a aeroterapiei și hidroterapiei și prin parcurgerea traseelor turistice aflate într-un cadru pitoresc, la îngânarea dintre Carpați și Subcarpați.
Stațiunea turistică de interes local Moinești care își întâmpină turiștii cu îndemnul „Veniți în Tzara DADA”, sălăşluieşte într-o zonă aflată la limita dintre Carpaţi şi Subcarpaţi, acolo unde meleagurile sunt „aureolate de lumina soarelui şi misterele lumii” (Tristan Tzara).
Moinești reprezintă locul de naștere al moineșteanului universal Tristan Tzara - cofondatorul mișcării culturale dadaiste. Prin urmare, aici există o imensă moștenire dadaistă reprezentată de monumente și sculpturi emblematice precum Tzara Dada, Foarfeca DADA, Sfânta Treime, Sufletul lui Tristan Tzara, Grifonul, Cavalerul Tristan Tzara, Cubul Aleator.
Odată intrat în acest areal eşti îmbiat de culmi montane şi dealuri pitoreşti, fragmentate de văi unde se regăsesc atracții turistice ce pun la dispoziţia ta experienţe şi trăiri unice care vor reuşi să te despartă de banalul cotidian şi să te transpună într-un cadru unde liniştea naturii, aerul proaspăt şi curat, peisajul de poveste şi numeroasele spații verzi dau putere trupului și încântă sufletul.

Previne! Tratează!
Municipiul beneficiază de un bioclimat sedativ-indiferent (de cruţare), care este cel de dealuri. Acesta este considerat cel mai potrivit pentru persoanele care au nevoie de o cură balneară pentru dureri articulare, copiii cu stări de nervozitate, persoanele în convalescenţă de hepatită acută sau care suferă de poliarticular acut.
Aici există două surse cu izvoare cu apă minerală folosite pentru afecțiuni ale tubului digestiv, afecțiuni hepato-biliare, boli de nutriție și metabolism.
Amintim în acest sens și Compartimentul de recuperare, medicină fizică și balneologie, Compartimentul de Recuperare Medicala Respiratorie și Compartimentul de Recuperare medicală cardiovasculară din cadrul Spitalului Municipal Moinești care completează oferta turistică curativă a stațiunii Moinești.

Descoperă! Explorează!
Leagăn de veche civilizaţie, unde istoria se împleteşte cu legenda, Moinești păstrează mărturii ale prezenţei omului din vremuri îndepărtate, ce datează din mileniul 4 î.Hr., respectiv din secolul II î.Hr și secolul II d.Hr.
De asemenea, Moinești deţine un evident potenţial etnografic, legat de tradiţii ancestrale şi de folclorul viu. Aici au loc cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de iarnă care au încântat localnicii an de an, precum Plugul, Irozii, Mascaţii, Jocul Ursului, Jocul Caprei, etc.
Aria protejată „Pădurea de Pin Negru Canadian”, Parcul Băi cu o vechime seculară și împrejurimile împădurite așteaptă turiștii la băi de aer și cure de teren, iar Centrul Cultural își așteaptă oaspeții interesați de evenimente culturale autentice precum Simpozionul Internațional și Expoziția Muzeală „Tristan Tzara și Cultura Dada”, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Anii vechi și anii noi”, Festivalul Internațional de Muzică și Dans „Moineșteanca”, Concursul Internațional „Miss Moineșteanca”, Concursul Național „Vis de Stea”.
g_u5d71d22bm4u3x0ni2gi63sjc.jpg
g_1ckwyd77g8tzv0mme2s70mlgj.jpg
g_ag81phtm1lq0qm82favchvk9d.jpg
g_nf5f8b0w2tcfc1puumpwujc6h.jpg
g_qfrxpysvqe0ytheh8b5i7zojx.jpg
g_ly8gf620qz4ny5jss7ckwgmg1.jpg
g_wnsjlo87oygtsuia5hvm3kgzu.jpg
g_i6ugdsq1qfxro85eh6mbq36z9.jpg
g_ov4r0y6z0x80twtajm4rq7ug2.jpg
g_xs9yxedb1r0k4jmslaezxxdn0.jpg
g_c95w8knq538nr0jjavqgulps4.jpg
g_rs29wcz736el0kdmh1x7ddi2y.jpg
g_q5o4wtyhy2ydr349zfbmme9wy.jpg
g_oxk7vcwrzbu1s3aq1nsatl98x.jpg
g_owd5ktkkevxfw6i3fw7wgt507.jpg
Social Media