STAȚIUNEA BALNEOCLIMATICĂ SLĂNIC-MOLDOVA, JUDEȚUL BACĂU
Explorează Slănic-Moldova, Perla Carpaților Orientali! Izvor de sănătate din 1801!
Stațiunea Slănic-Moldova este destinația ideală pentru reconectarea omului cu natura. Este locul în care aerul deosebit de ozonat, te provoacă la plimbări pe pământul binecuvântat cu izvoare tămăduitoare, unde de peste 222 de ani, oamenii își refac sănătatea, descoperind valori autentice strămoșești, tradiții, povești gravate în piatră sau întipărite în inima gospodarilor. Aici poți trăi clipe de neuitat, atât în mijlocul unor peisaje unice, cât și a condițiilor ireproșabile de cazare, masă, relaxare, SPA și excursii, experiențe culturale, sportive sau gastronomice locale. Într-un spectacol de culoare și arhitectură, liniștea și armonia sunt întrerupte de sunetul fanfarei din parc sau de chiotele cristaline ale copiilor. Explorând traseele montane sau urcând cu telescaunul spre cer, asistând la formidabilul concert al naturii, pe terasele acoperite de flori, la masă cu oameni dragi, savurând apa izvoarelor binefăcătoare, descoperi noi și noi motive pentru care să revii la Slănic-Moldova.
Din 1801, stațiunea Slănic-Moldova este aleasă ca destinație atât pentru odihnă cât și pentru tratament. Renumitele izvoare de apă minerală premiate la concursuri internaționale, duc faima Slănicului pe toate meridianele. Cercetările medicale au demonstrat eficiența tratamentelor, iar aerul curat crează condiții excelente pentru odihnă, sport și recuperare medicală.
Compoziția chimică complexă existentă în Izvoarele minerale din Slănic-Moldova, împreună cu apele sărate (peste 300g/l), gazul mofetic, bioclimatul și microclimatul de salină formează o combinație de factori terapeutici unică în România.
Valea Slănicului, sfințită cu sângele Eroilor Neamului din primul Război Mondial, cuprinde un ansamblu de Monumente Istorice, este traversată și de cunoscutul traseu internațional, „Camino de Santiago”. Aceste obiective sunt parcurse anual de un număr mare de turiști și pelerini.
Parcul Central din Slănic-Moldova este unul dintre cele mai frumoase din România, amenajat în formă de amfiteatru, în care poți admira un calendar floral actualizat zilnic, Foișorul de Muzică, unde aproape în fiecare zi din sezonul estival cântă fanfara sau poți asista la unul dintre cele peste 50 de evenimente anual, de unde poți admira frumusețea primului Cazinou construit în România și al cincilea din lume.
Multitudinea de trasee turistice existente în zonă, inclusiv în Rezervația Naturală Nemira și ariile protejate, oferă posibilitatea de relaxare și explorare a florei, faunei și a peisajelor unice.
Posibilitățile de cazare diversificate, cu condiții de până la 5 stele, experiențele gastronomice locale sau internaționale, îmbogățesc atractivitatea ofertelor turistice, iar pentru doritorii de autentic, fermele agroturistice pot satisface ireproșabil orice preferință.
Pe tot parcursul anului, instalația de Telescaun aferentă Pârtiei Nemira, este pusă la dispoziție turiștilor și vizitatorilor, oferind atracții de relaxare și petrecere a timpului liber pentru orice categorie de vârstă, degustări de produse, băuturi și bucate tradiționale.
„Cine te-a vizitat, nu te mai poate uita, căci în mijlocul darurilor tale neîntrecute şi ale frumuseţilor tale încântătoare, sufletul lui a vibrat adânc. În Slănic, ochiul se desfată, mintea se recrează, sufletul întreg vibrează de emoţii puternice. Întreaga fiinţă, sub influenţa ta binefăcătoare, se înviorează, omul bolnav se vindecă, sau măcar îți alină suferințele, cel obosit se odihnește, cel mâhnit află în tine mângâiere, iar cel vesel, găsește la tine, mediul cel mai prielnic lui!
Fii dar în veci, binecuvântat, fermecător colţ de rai pământesc!” (Cleopatra Tăutu - Slănicul Moldovei - Monografie).
g_ouqvdcrkrq2pvwrlj6k1x4v5q.jpg
g_0nh8fthxvjgo3evv77qlf1dhl.jpg
g_ipp06zj443epou3uarftdqjrq.jpg
g_7y6p9htiuimm11fcwm7hhghxq.jpg
g_ezmbm2unqb6z3vpnksc5fzg0g.jpg
g_bgh08xvkjzgznre8at613yh0n.jpg
g_4ro7qzenz03x2f96mguvi95l1.jpg
g_ixtp2pu9f4tj07yggccy7qpp5.jpg
g_bfmlnohnwapren5o20ura4aub.jpg
g_q5confguwu4hutqb1qifzn440.jpg
g_1q5k3au6bfbabxqedy3ubrera.jpg
g_xvywyb8byv4wzrbeig3azklip.jpg
g_mo0wibnnmemtgqb5kskj92h0k.jpg
g_5cvn0g2ejahv6xpbssme0hfna.jpg
g_eor9ft94fcj2wqglussr414yp.jpg