MĂRGINIMEA SIBIULUI
Mărginimea Sibiului. Ținutul stării de bine
Mărginimea Sibiului este regiunea din sudul Transilvaniei renumită pentru tradiția păstoritului și a brânzeturilor de oaie precum telemea sau burduf de munte . Cu toate că se află în imediata vecinătate a orașului Sibiu, salba de sate de la poalele Munților Cindrel și Lotru reprezintă o sursă de conectare spirituală și cu natura. Aici localnicii au un ritm de viață domol, iar obiceiurile sunt păstrate cu grijă și respect.
Satele alternează cu livezi, văi pitorești, păduri de foioase și de conifere, fânețe cu colibe, pășuni însuflețite de turme de oi, iar în inima destinației se află stațiunea montană Păltiniș.
Experimentaţi plimbări prin sate, în livezi, drumeţie pe potecile oierilor. Vizitaţi atracţii deosebite: Muzeul de icoane pe sticlă „Pr. Zosim Oancea” Sibiel, expoziția de sculpturi în lemn pe traseul tematic Poteca Soarelui, la Săliște. Pășește în timp la ruinele cetății dacice de la Tilișca și eplorează legendele Rășinarului (Best tourism village 2022) cu aplicația Questo.
Descoperă, pe jos sau cu bicicleta, străzile înguste cu case viu colorate și porți mari de lemn! Vizitează muzee locale (Săliște, Sibiel, Jina, Rășinari) și participă la mici festivaluri pentru a simți pulsul comunității. Sărbătorile locale sunt o bună ocazie pentru a le cunoaşte arta tradiţională, modul de viaţă şi obiceiurile, de a gusta preparate gastronomice locale: Udatul Ionilor-Tălmăcel, Bujorul de munte-Gura Râului, Sus pe muntele din Jina, Sărbătoarea oierilor-Tilişca, Festivalul Brânzei și al Țuicii-Rășinari, Întâlnirea cetelor de Juni-Sălişte.
Drumurile locale sunt potrivite pentru ciclism, iar zona montană dispune de o rețea densă de trasee de drumeție, alergare și MTB. Mărginimea este un paradis pentru inițiere în sporturi, dar și pentru provocări în competiții locale precum Burduf Challenge și Urme pe Play.
Țara Colibelor
Este o zonă idilică cu un fundal natural pitoresc, Creasta Făgărașilor, unde timpul pare că stă în loc. Urmează traseele de drumeție și vei ajunge în ținutul pajiștilor cu floră diversă, presărate cu colibe de fân și prispă pentru picnic la înălțime. La Râu Sadului, comunitatea este ajutată să transforme colibele în spații de dormit și să revitalizeze prin ecoturism un peisaj cultural cu adevărat special.

g_c7gnr01jjozvh63t9cua0h24a.jpg
g_fdbfiymblq2mfmrpyevmshycw.jpg
g_is8q2bnq8d73btjvmkgiyxvo9.jpeg
g_lsnobzmfofonu9p4t3hw2lb4r.jpeg
g_x0xgxfhguzlac6yt23azzfx7z.jpeg
g_swc6htlurmm29dh4mdenwyvl6.jpg
g_8o4rghb973ccbzyx1wb22uxja.jpeg
g_77anu56wrby7iq9i6i4fcxh2d.jpeg
g_p4jfaps8s74uvsdyhwel1zriy.jpeg
g_abppp6kysn6q801dlrwoficeo.jpeg
g_wacgau5upvcwpu42kkkqf1kj2.jpg
g_4e8efvqn2mlt9lkjd9jas2z5t.jpeg
Social Media